(2011-05) Τετάρτη 18 Μάη. Συκιές Θεσσαλονίκης

κείμενο της συλλογικότητας για τις προκλήσεις ασφαλιτών
Ξημερώματα Τετάρτης 18 Μάη. Συκιές Θεσσαλονίκης, φωτογραφίζεται σπίτι όπου μένουν σύντροφοι από αυτοκίνητο αγνώστων και τέσσερεις μηχανές χωρίς πινακίδες κάνουν συμμορίτικου χαρακτήρα περάσματα έξω απ’ αυτό. Αμέσως οι σύντροφοι ενημερώνουν κι άλλους, καταφθάνει κόσμος και κινείται παρά δίπλα στο μέρος όπου βρίσκονται οι μηχανές. Όταν ζητείται ο λόγος της παρακολούθησης των συντρόφων από τα μέλη αυτής της συμμορίας, οι τελευταίοι φεύγουν με τις μηχανές τους, μία εκ των οποίων περνά με ταχύτητα ανάμεσα τους. Αργότερα το ίδιο βράδυ, τα ίδια μέλη της παρακρατικής αυτής συμμορίας, περιμένουν άλλο σύντροφο έξω απ’ το σπίτι του όπου και δέχεται επίθεση μέσα στην αυλή. Θεωρούμε πως μετά από αυτά τα γεγονότα, και σωρεία άλλων, έχουμε την υποχρέωση να προειδοποιήσουμε τους εγκεφάλους της αστυνομικής διεύθυνσης θεσσαλονίκης πως ως αναρχικοί και αναρχικές δεν διατιθόμαστε να ανεχτούμε άλλες τέτοιες προκλήσεις από τα κοπρόσκυλα που έχουν στη δούλεψή τους.

Τις συμμορίες του παρακράτους δεν τις γνωρίσαμε χθες.

Οι συμμορίες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης χρόνια τώρα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις καθημερινότητές μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε να διηγηθούμε δεκάδες ιστορίες από τα κατορθώματα των συμμοριών αυτών, ιστορίες οι οποίες έρχονται να συμπληρώσουν πλάι σε εκατοντάδες άλλες, το παζλ που αποκαλύπτει τις πρακτικές και τις διαθέσεις του παρακράτους απέναντι σε αγωνιζόμενους ανθρώπους. Η Ασφάλεια Πολιτεύματος Θεσσαλονίκης έχει να περιφανευτεί για δεκάδες τραμπουκισμούς, για ξυλοδαρμούς συντρόφων, για δεκάδες στημένες υποθέσεις παρασημοθυρικού χαρακτήρα, για δεκάδες «στενές παρακολουθήσεις» συντρόφων και η λίστα των κατορθωμάτων της δεν έχει τέλος. Από εφόδους-γκάφες σε γηπεδάκια πέντε επί πέντε για σύλληψη «τρομοκρατών» απλώς επειδή κουβαλούσαν τσάντες με αθλητικά μέχρι καθημερινές 24ωρες παρακολουθήσεις ως τις εξώπορτες των σπιτιών μας, το παρακράτος χρόνια τώρα δεν αλλάζει τροπάριο: «τρομοκρατία για να μην κουνιέται ρουθούνι».
Προφανώς και το κράτος κινείται σε πολλά επίπεδα. Όλες οι κινήσεις του συστήματος όμως αποσκοπούν στην καταστολή οποιασδήποτε έκφρασης ανατρεπτικού λόγου και οποιονδήποτε προοπτικών για κοινωνική απελευθέρωση. Οι επιθέσεις των ταγμάτων ασφαλείας του κράτους σε πορείες και οι εκρηκτικοί μηχανισμοί σε κοινωνικούς χώρους, η κατασυκοφάντηση των εξεγερμένων και τα πογκρόμ κατά των μεταναστών, η συνεχής αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του κράτους και οι κατοχικού χαρακτήρα κινήσεις σε ολόκληρες κοινότητες που αντιστέκονται, αποσκοπούν ολοφάνερα στον εκφοβισμό της κοινωνίας και όλων των αγωνιζόμενων ανθρώπων.
Τον τελευταίο καιρό όμως, και αυτός είναι ο λόγος του κειμένου αυτού, το παρακράτος της ελληνικής αστυνομίας κάνει παραπάνω από καλά την δουλειά του. Εδώ μιλάμε για τα γεγονότα των τελευταίων μηνών που ολοένα και εντείνονται με αποκορύφωμα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Μάη στις Συκιές της Θεσσαλονίκης, καθώς και για τα δεδομένα και τα συμπεράσματα που αποκομίζουμε.
Οι προληπτικές απόπειρες συλλήψεων πριν και μετά από πορείες και οι συνεχείς εξακριβώσεις στοιχείων σε αφισοκολλήσεις και αλλού, συνοδεύονται από σκασμένα λάστιχα και σκισμένες σέλες κατά συρροήν και εξακολούθησην στα μεταφορικά μας μέσα. Σπασμένοι καθρέφτες σε αυτοκίνητά μας και κομμένα καλώδια, εικοσιτετράωρες καθημερινές παρακολουθήσεις σε απόσταση αναπνοής με σκοπό την τρομοκράτηση συντρόφων έξω απ’ τα σπίτια, τους χώρους εργασίας έως και τα μέρη διασκέδασής μας, «φιλικές» κουβέντες με τους γείτονες και εμφανείς παρακολουθήσεις τηλεφώνων, εκτός από συνηθισμένα περιστατικά για αγωνιζόμενους ανθρώπους, τείνουν να γίνουν και επικίνδυνα. Ελπίζουμε να γίνει κατανοητό προς όλους τους ενδιαφερόμενους, πως τέτοια φαινόμενα δεν είναι πλέον ανεκτά, και δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητα.
Αν νομίζουν πως με τέτοιες κινήσεις το κράτους και οι δολοφόνοι του, θα αναχαιτίσουν κάθε ανατρεπτική προοπτική που στόχο έχει την κοινωνική επανάσταση, είναι βαθύτατα γελασμένοι.
Δεν αφήνουμε κανένα σύντροφο μόνο στα χέρια των παρα-κρατικών δυνάμεων.
Ο αγώνας για την κοινωνική απελευθέρωση θα περάσει αναπόφευκτα από πάνω τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.