ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ TERRA INCOGNITA

 

Χθες το βράδυ 04/05 στις 2:00 τα ξημερώματα η κατάληψη terra incognita που βρίσκεται στην οδό Ολύμπου στη Θεσσαλονίκη δέχθηκε επίθεση απ’ τους γνωστούς τραμπούκους που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον αναρχικό χώρο της Θεσσαλονίκης.

40 περίπου άτομα βγήκαν από μαγαζιά της περιοχής και καταδίωξαν συντρόφους οι οποίοι ταμπουρώθηκαν μέσα στην κατάληψη. Τα άτομα αυτά άρχισαν να πετροβολούν και να ρίχνουν φωτοβολίδες προς το κτίριο και προς τους συντρόφους που ήταν μέσα.

Οι σύντροφοι απάντησαν με ρίψη αντικειμένων μέσα από το κτίριο και η σύγκρουση γενικεύτηκε.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη και διήρκεσε πάνω από 20 λεπτά ενώ αμέσως αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στην περιοχή και με τη συνδρομή των συντρόφων που βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη κυνήγησαν τους επιτιθέμενους. Κάποιοι σύντροφοι που ήταν έξω από το κτίριο χτυπήθηκαν με αιχμηρά αντικείμενα, χωρίς όμως να έχουν σοβαρά τραύματα.

Ταυτόχρονα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όλων των ειδών είχαν αποκλείσει τη περιοχή και παρακολουθούσαν τα γεγονότα χωρίς όμως να επέμβουν.

Λίγη ώρα μετά, και αφού οι επιτιθέμενοι αποχώρησαν ανενόχλητοι κινούμενοι σε κεντρικότατους δρόμους παρά την τεράστια παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, με σπασμένα αυτοκίνητα περίοικων και μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή.

Για μας είναι ξεκάθαρο τι συνέβη χθες το βράδυ, θεωρούμε ότι αφορά τόσο το σύνολο των κατοίκων αυτής της πόλης, όσο και όσους αφορά το ανταγωνιστικό κίνημα εν γένει.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.