Αλληλεγγύη στην κατάληψη Δέλτα!

12 Σεπτέμβρη 2012

Με χουλιγουντιανή επιχείρηση (βιντεοσκοπημένη για τα μάτια της «κοινής γνώμης») δεκάδες εκαμίτες, ματατζήδες και κάθε είδος μπάτσων εισβάλλουν  στο κτίριο της κατάληψης Δέλτα.

Αφού κλείνουν ολόκληρα τετράγωνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, συλλαμβάνουν 10 άτομα, ενώ γίνονται και προσαγωγές 4 αλληλέγγυων έξω από το κτίριο.

Το κτίριο σφραγίζεται με λαμαρίνες, ενώ διμοιρίες των ΜΑΤ το φυλάνε μέρα νύχτα.

Τα 10 άτομα καταδικάζονται σε ποινές από 3 έως 16 μήνες με τριετή αναστολή και συνολικό πρόστιμο 7950 ευρώ, με τις κατηγορίες της «διατάραξης οικιακής ειρήνης από κοινού, οπλοκατοχής από κοινού, ψευδορκία, πλαστογραφία, απείθεια, παράβαση περί βεγγαλικών».

Με μεθοδεύσεις των μπάτσων ο ένας από τους 10 κατηγορούμενους παραμένει στα κρατητήρια και απειλείται με απέλαση.

 

 

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

 

Ο καπιταλισμός βρίσκεται σε αποσύνθεση. Το χρηματοοικονομικό σύστημα προσπαθώντας να αποφύγει την κατάρρευση στο δυτικό κόσμο, γιγαντώνει την καταπίεση και τις ανισότητες στην κοινωνία. Ο μηχανισμός αναδιάρθρωσης του συστήματος βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Μην μπορώντας να επανέλθει, ψάχνει τρόπους διαφυγής από την κρίση, ανίκανο λόγω των δομικών αντιφάσεων του να τη «θεραπεύσει».

Οι εξουσιαζόμενοι είναι αυτοί που θα γίνουν, για μια ακόμη φορά, ο δρόμος πάνω στον οποίο θα πατήσουν οι εξουσιαστές και οι καπιταλιστές για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους.

Οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις και εξεγέρσεις ενάντια στην κυρίαρχη τάξη, οδηγούν την εξουσία σε εντονότερη καταστολή και καταπίεση. Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας, όποτε ένα καταπιεστικό σύστημα ήταν σε αποσύνθεση, έβρισκε δίοδο στην καταστολή και τον αποπροσανατολισμό, για να μπορέσει να επιβιώσει.

Σε αυτή την εποχή που κουμάντο κάνουν οι τράπεζες και οι γραφειοκράτες, σε αυτή την εποχή που η μεγαλοαστική τάξη και τα αφεντικά ξεζουμίζουν ακόμη περισσότερο το εργατικό δυναμικό, το κράτος βρίσκει την ευκαιρία να χτυπήσει τον εσωτερικό εχθρό.

Με την βοήθεια των εντολοδόχων τους, ΜΜΕ και TV, και με μπροστάρηδες το δεξί παρακρατικό χέρι, το κράτος κάνει ολομέτωπη επίθεση στα αγωνιζόμενα κομμάτια, τους μετανάστες, την εργατική τάξη και σε όποιον τολμάει να αντισταθεί στη λαίλαπα του καπιταλισμού.

Ο ολοκληρωτισμός του κράτους και των αφεντικών συντελείται με τις κατασταλτικές επιχειρήσεις σε γειτονιές και πλατείες ενάντια στους μετανάστες, με απολύσεις και τρομοκρατία των εργαζομένων   για περισσότερο δουλειά και χαμηλότερους μισθούς, με βίαιη διάλυση των διαδηλώσεων, με εφόδους σε σπίτια, με ξυλοδαρμούς από την αστυνομία, με νέα κατασταλτικά μέτρα, με απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στις αποθήκες ψυχών, τις φυλακές.

Τα τάγματα εφόδου των φασιστών έρχονται να ολοκληρώσουν το κατασταλτικό έργο του κράτους. Αυτοί που ως παρακράτος έκαναν τη βρώμικη δουλειά της εξουσίας, τώρα ως μέρος τους κράτους έρχονται να πάρουν το δικό τους μερίδιο στην τρομοκρατία. Δολοφονικές επιθέσεις, μαχαιρώματα, ξυλοδαρμοί, νταβατζηλίκια και εμετική ναζιστική προπαγάνδα συνθέτουν το πάζλ του ολοκληρωτισμού.

Ο εσωτερικός εχθρός χρησιμοποιείται ως βαλβίδα αποσυμπίεσης της οργής.

 

 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

 

Ο υπουργός καταστολής του πολίτη Δένδιας, ως άξιος συνεχιστής των προκατόχων του (Χρυσοχοϊδη, Πολύδωρα, Βουλγαράκη) με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής», επιτίθεται στους ελεύθερους αυτοοργανωμένους χώρους. Στέκια, καταλήψεις, απελευθερωμένοι χώροι γειτονιάς, είναι ο στόχος της δημοκρατίας, με τη σύμφωνη γνώμη του κάθε ελληναρά,  ο οποίος με σκυμμένο το κεφάλι περιμένει το τελειωτικό χτύπημα.

Οι επιθέσεις είναι πολλές. Εισβολές σε στέκια και καταλήψεις, εκκενώσεις κατειλημμένων κτιρίων, ξυλοδαρμοί και απειλές αγωνιζόμενων ατόμων, συλλήψεις και φυλακίσεις, εμπρησμοί και επιθέσεις από άτομα που ακροβατούν στο παρακράτος και τη ρουφιανιά.

Το κράτος πια έχει θωρακιστεί νομικά και πρακτικά με τους εκατοντάδες νόμους και τους χιλιάδες μπάτσους που κυκλοφορούν στους δρόμους των μητροπόλεων.

Η επίθεση της δημοκρατίας δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει χώρος για αδιαφορία. Η σιωπή είναι συνενοχή. Η καταστολή και η τρομοκρατία  πολεμούνται στους δρόμους, στους χώρους εργασίας,, στους κοινωνικούς αγώνες.

Τις επιθέσεις στους αυτοοργανωμένους χώρους τις βλέπουμε ως άλλη μια έκφραση της καταστολής της εξουσίας, απέναντι σε όσους επιλέγουν να σπάσουν τη σιωπή, να εξεγερθούν, να δράσουν για την ανατροπή του υπάρχοντος.

Ως αναρχικοί καταληψίες δεν υπερασπιζόμαστε άψυχα ντουβάρια και οικοδομήματα, αλλά τη συνεχή δράση μας ενάντια σε όσους μας στερούν τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Προχωράμε για ένα κόσμο απαλλαγμένο από κάθε εξουσία μέχρι την κατάλυση του συστήματος.

Ως αναρχικοί καταληψίες δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε τις επιθέσεις στις καταλήψεις, μακριά από σεχταρισμούς και ευαγγέλια της επανάστασης. Είμαστε μέρος του επαναστατικού κινήματος και με αυτό θα κινηθούμε στους κοινωνικούς αγώνες.

 

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΚΕΝΩΝΕΤΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΤΕ

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΕΛΤΑ

Κατάληψη TERRA INCOGNITA


Leave a Reply

Your email address will not be published.