Ενημέρωση και οδοιπορικό από την διαδήλωση της 12-01-2013

ΑΠΟ ΤΗΝ  ΑΜΑΛΙΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!

Ξεκινήσαμε στις 10:00 το πρωί έξω από την κατάληψη Terra Incognita όπου στήθηκε μικροφωνική και μοιράσαμε κείμενα στη γειτονιά μας . Σύντροφοι που μένουν στο κέντρο, πλαισίωσαν το κάλεσμα και αφού κάναμε μια μίνι πορεία γύρω στα 60 άτομα από την οδό Φιλίππου, καταλήξαμε στην καμάρα για το προκαθορισμένο ραντεβού της διαδήλωσης.

Ήταν μια από τις δυναμικότερες διαδηλώσεις, που αριθμούσε γύρω στους 2.000 ανθρώπους. Μοιράστηκαν κείμενα, γράφτηκαν πολλά συνθήματα και πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια.

Ο δρόμος όπως είχαμε χρόνια να τον δούμε. Κεντρικά, μαζικά, αλληλέγγυα, υπερήφανα.

Συντονιστήκαμε με το ποτάμι 10.000 αλληλέγγυων στην Αθήνα και τις εκατοντάδες στις επαρχιακές πόλεις!

 

Έχουμε την οργή!!!

Πϊσω λακέδες της εξουσίας και παρακρατικά τσιράκια!

Εντολοδόχοι των ΜΜΕ φάτε τώρα τις γραβάτες σας, που ψελλίζετε τρομαγμένοι για πορεία 200 άτομων…..

 

Yπουργεία, τράπεζες κέντρα ανομίας,  αλληλεγγύη στη Βίλλα Αμαλίας!

Στη Βίλλα Αμαλίας μια χούφτα αναρχικοί ξεφτίλισαν το κράτος και την καταστολή!

 

Εμπρός σύντροφοι!!!

 

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

Σύντομο ιστορικό

Στις 20 Δεκεμβρίου 2012, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στην επί 22 χρόνια κατάληψη Villa Amalias στην Αθήνα και την εκκένωσαν. Συνέλαβαν 8 άτομα που εκείνη την ώρα βρίσκονταν μέσα  στο κτίριο.

Στις 9 Ιανουαρίου 2013, συντρόφισσες και σύντροφοι αψηφώντας τον στρατό κατοχής της  δημοκρατίας που φυλούσε το κτίριο, ανακατέλαβαν την Villa Amalias. Οι μπάτσοι επιτέθηκαν με χημικά, προς τον κόσμο που ήταν μέσα στο κτίριο, ενώ μετά από κάποια ώρα επιχειρήθηκε εκκένωση της κατάληψης από τα ματ συνεπικουρούμενα από πάνοπλους εκαμίτες. Συλλαμβάνουν 93 συντρόφους και τους οδηγούν στη ΓΑΔΑ.

Παράλληλα συγκεντρώνεται πλήθος αλληλέγγυων στην πλατεία Βικτωρίας και έξω από το υπουργείο οικονομικών και γίνεται κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ απ΄ όπου πραγματοποιούνται 40 προσαγωγές.

Εκδικητικά προς τα παραπάνω ,οι μπάτσοι εισβάλλουν και στην κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά από όπου συλλαμβάνουν 8 συντρόφους. Μετά από πολύωρη ομηρία σε κλούβες των μπάτσων, μεταφέρονται τελικά στο Α.Τ της Ομόνοιας χωρίς να τους επιτρέπεται να δουν δικηγόρους. Τελικά τους  απαγγέλθηκαν πλημμελήματα και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι συλληφθέντες της Villas Amalias κρατούνται ακόμη στη ΓΑΔΑ. Παραπέμπονται για κακούργημα, σύμφωνα με τον κουκουλονόμο και για δύο πλημμελήματα.

Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Οι τελευταίες επιθέσεις έρχονται να προστεθούν στο σχέδιο εκκένωσης των κατάληψεων που έχει τεθεί σε εφαρμογή και προσμετρά ήδη την εκκένωση της κατειλημμένης αγοράς της Κυψέλης, της κατάληψης Δέλτα στη Θεσσαλονίκη, την εισβολή στα κατειλημμένα στέκια της ασοεε και το ελεύθερο ραδιοφωνικό σταθμό 98fm. Μέσα σ΄αυτό το κλίμα, σημειώνονται ακόμη και εμπρησμοί στεκιών και ελεύθερων κοινωνικών χώρων όπως είναι ο εμπρησμός της κατάληψης Δράκας στην Κέρκυρα, Apertus στο Αγρίνιο και Xanadu στην Ξάνθη.

Σε αυτή την εποχή, που κουμάντο κάνουν οι τράπεζες και οι γραφειοκράτες, σε αυτή την εποχή που η μεγαλοαστική τάξη και τα αφεντικά ξεζουμίζουν ακόμη περισσότερο το εργατικό δυναμικό, την στιγμή που παίζουν την κολοκυθιά με τις λίστες των οικονομικών σκανδάλων και ψηφίζονται νέα φορολογικά νομοσχέδια, το κράτος βρίσκει την ευκαιρία να χτυπήσει τον εσωτερικό εχθρό.

Ο υπουργός καταστολής του πολίτη Δένδιας, ως άξιος συνεχιστής των προκατόχων του (Χρυσοχοϊδη, Πολύδωρα, Βουλγαράκη) με το δόγμα της «μηδενικής ανοχής», επιτίθεται στους ελεύθερους αυτοοργανωμένους χώρους. Στέκια, καταλήψεις, απελευθερωμένοι χώροι γειτονιάς, είναι ο στόχος της δημοκρατίας, με τη σύμφωνη γνώμη του κάθε ελληναρά,  ο οποίος με σκυμμένο το κεφάλι περιμένει το τελειωτικό χτύπημα.

Με την βοήθεια των εντολοδόχων τους, ΜΜΕ και TV, και με μπροστάρηδες το δεξί παρακρατικό χέρι, το κράτος κάνει ολομέτωπη επίθεση στα αγωνιζόμενα κομμάτια, τους μετανάστες, την εργατική τάξη και σε όποιον τολμάει να αντισταθεί στη λαίλαπα του καπιταλισμού.

 

Αναρωτιόμαστε βέβαια ποιος ανόητος θα μπορούσε να προφασιστεί ότι οι καταλήψεις καταχράζονται τις περιουσίες δημοσίου και ιδιωτών και ότι για αυτό το λόγο πρέπει να αξιοποιηθούν… Τη στιγμή που το κτιριακό δυναμικό του δημοσίου είναι αχρησιμοποίητο, σχολεία και νοσοκομεία λειτουργούν στοιχειωδώς και είναι πολλές φορές επικίνδυνα για τους χρήστες τους, πάρκα και δημόσιοι χώροι είναι πέρα για πέρα υποβαθμισμένα, κτίρια και σύνολα πολιτιστικής κληρονομιάς σαπίζουν κλειδωμένα και αφήνονται να καταρρεύσουν, τίθενται αναγκαστικά το ερώτημα- Αλήθεια ποιος κόπτεται για όλα αυτά; Eίναι ξεκάθαρο ότι με πρόσχημα την εμπορική εκμετάλλευση προσπαθούν να χτυπήσουν τις εστίες της αντίστασης. Αυτό τους ενδιαφέρει κι όλα τα άλλα είναι φούμαρα. Και γιατί; Διότι οι καταλήψεις αποτελούν ένα διαφορετικό μοντέλο ζωής και συνύπαρξης των ανθρώπων, αντι-ιεραρχικά, αυτοοργανωμένα, αλληλέγγυα.

Και είναι αυτό ακριβώς που τους τρομάζει πέρα και έξω από τα οικονομικά ψευδοδιλλήματα.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Άλλωστε το συρφετό, τα προσωπεία και τα όργανα του εχθρού τα γνωρίζαμε από πριν. Τις μεθοδεύσεις τους, τη βρώμικη προπαγάνδα και τις προθέσεις τους, τις έχουμε από καιρό τοποθετήσει στην πλευρά όσων πολεμάμε. Όσο αυτοί βάζουν στόχο τα ντουβάρια και κάνουν ιδεολογικό πόλεμο μιλώντας για … σκοτεινούς τύπους που κρύβονται πίσω από αυτά, εμείς συνεχίζουμε, εφορμώντας από τους χώρους μας, τις εστίες αντίστασης που χτίζουμε καθημερινά, την πολεμική στην κυριαρχία, τη βαρβαρότητα και την καταστολή, σ’ όλες τους τις μορφές.

Η ανακατάληψη της Villas Amalias χαράχτηκε μέσα στις καρδιές μας. Όχι μόνο σαν σύμβολο αποφασιστικότητας και δύναμης αλλά γιατί κατέδειξε ότι η αλληλεγγύη είναι η ικανή συνθήκη να τα κάνει όλα πιθανά.

Κι επειδή δημοσιεύματα μας βάζουν και μας ως κατάληψη Terra Incognita στο στόχαστρο της πιθανής επόμενης εισβολής και καλοθελητές δημοσιογράφοι ρωτάνε για εμάς στη γειτονιά. Σας λέμε: Θα μας βρείτε Τ. Παπαγεωργίου 2 και Ολύμπου.

Ως αναρχικοί και κοινωνικοί αγωνιστές, δηλώνουμε ότι  δεν θα σταματήσουμε ποτέ να στηρίζουμε και να δείχνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους συλλογικούς αγώνες και στις οριζόντιες διαδικασίες.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να δημιουργούμε δομές αντίστασης στο υπάρχον.

Δε θα σταματήσουμε ποτέ να απελευθερώνουμε και να ζωντανεύουμε κτίρια που στεγάζουν κοινωνικούς αγώνες και δομές αλληλεγγύης.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

‘Hμουν , είμαι, θα είμαι.

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ VILLA AMALIAS– ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ

ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

 

    Γενάρης 2013,κατάληψη Terrra Incognita

terraincognita.squat.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.