Σχετικά με την εκδικητική δίωξη στον Σπύρο Στρατούλη

Για την εκδικητική αντιμετώπιση μπάτσων και δικαστών απέναντι στον Σ. Στρατούλη

Πριν από ενάμιση χρόνο από τον Φλεβάρη ως τον Ιούλη του 2012 βρεθήκαμε μαζί με συντρόφους από πολλές ακόμα συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης καθώς και με ανένταχτους σε αυτές συντρόφους να υπερασπιζόμαστε δομές, υποδομές, συντροφικές σχέσεις, αξίες και γενικά αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο στη Θεσσαλονίκη από μια επίθεση για την οποία πολλά μπορούν να γραφτούν αλλά λίγα να την αποτυπώσουν στην πλήρη της μορφή.

Ήταν δεδομένο πως αργά η γρήγορα το κράτος θα έκανε και φανερά μέσω της καταστολής την εμφάνισή του στο σκηνικό αρπάζοντας από τα μαλλιά μια χρυσή ευκαιρία. Ήδη το “βαλιτσάκι της ΕΥΠ” άρχισε την καταγραφή εκατοντάδων συνομιλιών από τον Μάρτιο του 2012 στην προσπάθεια να δέσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του α/α χώρου της Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της “εγκληματικής οργάνωσης”. Με μια επιχείρηση τα ξημερώματα της 2ης Ιουλίου συνελήφθησαν από τα σπίτια τους, εργασιακούς χώρους καθώς και την κατάληψη ορφανοτροφείου 13 σύντροφοι ενώ στη δικογραφία συμπεριλήφθηκαν άλλοι 17. Προσωπικές συνομιλίες καθημερινού περιεχομένου βαφτίστηκαν “κωδικοποιημένες” με αποτέλεσμα μέχρι και άνθρωποι οι οποίοι πήραν τηλέφωνο φίλους τους για να βρεθούν για καφέ ή να πάνε για αφισοκόλληση βρίσκονται να καλούνται να αποδείξουν πως δεν είναι ελέφαντες, φορτωμένοι με την μισή ποινική δικονομία.

Μια από τις τραγικότερες μέσα σε αυτή τη γελοιότητα περιπτώσεις της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι ο σύντροφος Σπύρος Στρατούλης. Όντας φυλακισμένος και έχοντας πάρει 2 μόνο άδειες όλο αυτό το διάστημα βρέθηκε τυλιγμένος σε μια κόλλα χαρτί ως μέλος της περιβόητης “εγκληματικής οργάνωσης ”. Θεωρούμε πως η εμπλοκή του από τη μεριά του κράτους δεν είναι τυχαία. Αν και είναι προφανές πως δε θα μπορούσε να έχει ενεργό συμμετοχή σε οποιαδήποτε από τις υποτιθέμενες φαιδρότητες που αποτελούν το κατηγορητήριο ήταν μια ευκαιρία να δείξουν το ποιο εκδικητικό πρόσωπο της εξουσίας τους σε έναν αγωνιζόμενο έγκλειστο των κολαστηρίων τους. Με την συμπερίληψη και μόνο του ονόματος του στην λίστα των κατηγορουμένων αυτόματα του αφαιρέθηκε το δικαίωμα για άδειες το οποίο μετά από χρόνια αιτήσεων μόλις είχε κατακτήσει. Σαν να μην φτάνει αυτό η υπόθεση επηρεάζει άμεσα την επικείμενη αίτηση του για υπό όρους απόλυση καθιστώντας δύσκολη την αποφυλάκιση του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Στα μέσα Οκτώβρη 2013 και ύστερα από σχεδόν ενάμιση χρόνο κοινοποιήθηκε η πρόταση του εισαγγελέα για παραπομπή σε δίκη των συντρόφων, του Σπύρου Στρατούλη συμπεριλαμβανομένου. Ενδεικτικό της αξίας που δίνουνε στις ανθρώπινες ζωές οι “λειτουργοί της Θέμιδος” είναι πως η πρόταση είναι copy paste του διαβιβαστικού των μπάτσων.

Το ελάχιστο που απαιτούμε είναι την απεμπλοκή του Σπύρου από αυτή την γελοιότητα. Αν για κάποιους από εμάς η αθλιότητα μπάτσων και δικαστών έχει προσφέρει ταλαιπωρία, έξοδα και περιοριστικούς όρους, για τον Στρατούλη ενδεχόμενη παραπομπή σε δίκη σημαίνει περεταίρω εγκλεισμό στις αποθήκες ανθρώπων τους χωρίς καν την δυνατότητα άδειας. Είναι σαν ο σύντροφος να καταδικάζεται χωρίς να έχει καν δικαστεί ακόμα και αν εκ των υστέρων (όπως είναι το φυσιολογικό) αθωωθεί. Δεν έχουμε συνηθίσει να αφήνουμε συντρόφους μόνους στα χέρια της κρατικής τρομοκρατίας και δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε ούτε τώρα.

Καμία δίωξη στον σύντροφο Σπύρο Στρατούλη

Πίσω ρουφιάνοι

Κατάληψη Terra Incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.