Για την φασιστική επίθεση στην κατάληψη έπαυλη Κούβελου

Την Παρασκευή 1 Αυγούστου το απόγευμα η κατάληψη έπαυλη Κουβέλου δέχτηκε επίθεση από 100 χρυσαυγίτες. Τα ναζιστικά αποβράσματα είχαν νωρίτερα συγκέντρωση στα παλιά τους γραφεία στο Ν. Ηράκλειο και προγραμματισμένη μοτοπορεία. Εκμεταλλευόμενοι, λοιπόν, το γεγονός αυτό, με την συνδρομή φυσικά της Ελληνικής Αστυνομίας, επιτέθηκαν στην κατάληψη με αποτέλεσμα να προκληθούν κάποιες ζημιές σε σταθμευμένα ι.χ. και να τραυματιστούν ελαφρά κάποιοι από τους συντρόφους που βρίσκονταν μέσα. Αφού η επίθεση αποκρούστηκε με επιτυχία, υπεράριθμες αστυνομικές δυνάμεις εμφανίστηκαν και περικύκλωσαν την κατάληψη για κάποια ώρα.

Για μία ακόμη φορά βλέπουμε ότι το κράτος, ενώ παράλληλα καταπατεί κάθε δικαίωμα στη ζωή, για να μειώσει τις κοινωνικές εκρήξεις αμολάει τις γνωστές φασιστικές-παρακρατικές συμμορίες για να κάνουν τη βρομοδουλειά προστατεύοντας το καθαρό πρόσωπο της δημοκρατίας. Για μία ακόμη φορά επαληθεύεται το «όπου δεν φτάνει το γκλομπ του μπάτσου, φτάνει το μαχαίρι του φασίστα», καθώς εμφανίζονται χέρι-χέρι συγκαλύπτοντας οι μεν τους δε ως άξιοι συνεργάτες.

Όσο θα εντείνεται η κρατική τρομοκρατία τόσο περισσότερο οι κοινωνικές εκρήξεις θα οξύνονται/κλιμακώνονται/εξαπλώνονται σε όλα τα πεδία με όλα τα μέσα, τόσο περισσότερος κόσμος θα ριζοσπαστικοποιείται, θα αυτοοργανώνεται και θα επιτίθεται στην εξουσία και τον καπιταλισμό για να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν, τόσο θα αγωνιζόμαστε καθημερινά για την κοινωνική απελευθέρωση. Μπορεί η άρνηση, η ανυπακοή και η αντίσταση που έρχεται από τα κάτω να οξύνει την κρατική τρομοκρατία, όμως για μας τίποτα δεν τελειώνει και οι επιθέσεις εναντίον μας δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ
που υπερασπίστηκαν την κατάληψη και τις επιλογές τους

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ ΝΕΟΝΑΖΙ

Αύγουστος 2014
Κατάληψη Terra Incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.