2 μέρες δράσεων και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

Την Παρασκευή 21 Νοέμβρη στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική έξω από το κτίριο της κατάληψης και μοίρασμα στην περιοχή.

Το Σάββατο 22 Νοέμβρη στις 17:00 συγκέντρωση-μικροφωνική στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, στην Άνω Πόλη.

Ρωμανος μικροφωνικη2

Αλληλεγγύη στον αναρχικό Ν.Ρωμανό που κάνει απεργία πείνας από 10/11

Ο αναρχικός Νίκος Ρωμανός συνελήφθη την 1η Φλεβάρη του 2013 μαζί με άλλους τρείς συντρόφους μετά από διπλή ληστεία τράπεζας και ταχυδρομείου στο Βελβεντό Κοζάνης. Κατά την σύλληψή τους ξυλοκοπούνται και βασανίζονται άγρια και οι εικόνες τους γίνονται τρόπαια του «πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία» στα δελτία των 8. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν συνολικά οι αναρχικοί Γιάννης Μιχαηλίδης (16 χρόνια και 4 μήνες), Νίκος Ρωμανός, Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος, Αργύρης Ντάλιος, Φοίβος Χαρίσης (15 χρόνια και 11 μήνες έκαστος) και ο Δημήτρης Πολίτης (11 χρόνια και 5 μήνες).
Την προηγούμενη χρονιά ο Νίκος Ρωμανός, όντας έγκλειστος, έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε σε σχολή στο ΤΕΙ Αθηνών. Παρ’ όλο που το κράτος θέλησε ακόμη και να τον βραβεύσει γι’ αυτό, πράγμα το οποίο αρνήθηκε, δεν του χορηγούν τις προβλεπόμενες, με βάση τους δικούς τους νόμους, εκπαιδευτικές άδειες. Αυτό το γεγονός τον οδήγησε στο να ξεκινήσει απεργία πείνας από τη Δευτέρα 10/11 διεκδικώντας κάποιες ανάσες ελευθερίας. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της απεργίας, τόσο το συμβούλιο της φυλακής όσο και ο ειδικός εφέτης ανακριτής Ε.Νικόπουλος, δήλωναν αναρμόδιοι για να δώσουν απάντηση στο αίτημα του συντρόφου. Μέχρι που στις 13/11 ο δεύτερος αναλαμβάνει την ευθύνη και το απορρίπτει με συνοπτικές διαδικασίες, ενώ δεν έχει ακόμη συνεδριάσει το συμβούλιο. Στις 19/11 το συμβούλιο τελικά συνεδριάζει απορρίπτοντας και αυτό το αίτημά του, συντασσόμενο με την απόφαση του Νικόπουλου. Το επόμενο στάδιο είναι να γίνει προσφυγή σε κάποιο ανώτερο δικαστικό σώμα.
Η μη χορήγηση των αδειών είναι μια ξεκάθαρα εκδικητική πράξη από μεριάς του κράτους, και κατά συνέπεια του συμβουλίου της φυλακής που είναι και αυτό υπεύθυνο για την απόφαση, και το οποίο αποτελείται από τον εισαγγελέα Νικόλαο Ποιμενίδη, τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη, και την κοινωνική λειτουργό. Καθώς το να χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες είναι πολύ συχνό φαινόμενο, στην περίπτωση του συντρόφου αυτό δε συμβαίνει, λόγω της πολιτικής ταυτότητας και της αγωνιστικής στάσης του. Τέτοιες εκδικητικές συμπεριφορές έχουμε δει και προς άλλους φυλακισμένους αγωνιστές είτε με τη μη χορήγηση αδειών, είτε με τη διακοπή αυτών, χωρίς κάποιο προφανή λόγο, αλλά και με βίαιες μεταγωγές σε φυλακές μακριά από το συγγενικό-συντροφικό τους περιβάλλον.
Παρόμοια υπόθεση είναι αυτή του Ηρακλή Κωστάρη, κατηγορούμενου και φυλακισμένου για συμμετοχή στην Ε.Ο. 17Ν, ο οποίος ενώ έπαιρνε κανονικά τις εκπαιδευτικές άδειες για τρία και παραπάνω χρόνια, με πρόφαση της απόδραση του Χ.Ξηρού, του τις κόβουνε. Ο ίδιος έχει ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 28 Οκτώβρη με αίτημα την επαναχορήγηση των αδειών του.
Στις 17/11 ο αναρχικός Γ.Μιχαηλίδης ξεκινάει απεργία πείνας μέχρι την εκπλήρωση του αιτήματος του Ν.Ρωμανού, συμμετέχοντας στην κυλιόμενη απεργία πείνας που θα ξεκινήσουν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Βελβεντού.
Αντιλαμβανόμενοι την θέση μας στον μαινόμενο κοινωνικό πόλεμο στην πλευρά αυτών που αγωνίζονται για ελευθερία, δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του συντρόφου Ν.Ρωμανού. Για μας η αλληλεγγύη δεν είναι μια στείρα φιλανθρωπική πρακτική, αλλά μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ των αγωνιζόμενων. Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική αλληλεγγύη αν δεν εμπεριέχεται η κριτική. Κριτική όχι με την λογική του αφορισμού αλλά της αλληλεπίδρασης με σκοπό την ανάπτυξη σχέσεων και την προώθηση του ίδιου του αγώνα. Η αλληλεγγύη δεν προϋποθέτει την ταύτιση γιατί αντιλαμβανόμαστε τις διαφορετικές μεν, συμπληρωματικές δε,οπτικές στο πλαίσιο του αναρχικού αγώνα για απελευθέρωση.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Ν.ΡΩΜΑΝΟ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 17-11 ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ

Κατάληψη Terra Incognita
Νοέμβρης ‘14

Leave a Reply

Your email address will not be published.