Ανακοίνωση της κατάληψης Terra Incognita, ενόψει της διεθνούς ημέρας δράσης και αλληλεγγύης στους απεργούς πολιτικούς κρατούμενους, από την κατειλημμένη πρυτανεία Α.Π.Θ.

CBfy_jnWoAAOMFj«Φτάσαμε στο όριο με τους αντιεξουσιαστές. Σε κάποιες ομάδες που ήθελαν να προκαλέσουν επεισόδια και να επιτεθούν στην αστυνομία δώσαμε περιθώρια με μια ήπια διαχείριση να το ξανασκεφθούν. Η στάση μας δεν είναι ούτε υποχωρητική, ούτε ανεκτική αλλά αυτό που είπα για τη δεύτερη σκέψη. Όμως αν θέλουν πόλεμο, η Αστυνομία και το κράτος δικαίου δεν θα το ανεχθούν…».

Αυτές είναι οι τελευταίες δηλώσεις του υπουργού δημόσιας τάξης Γιάννη Πανούση που προαναγγέλλουν το “νέο” κατασταλτικό δόγμα της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ. Ένα δόγμα που ξεπερνά τη μηδενική ανοχή της δεξιάς του Σαμαρά και εφαρμόζει την επίθεση στο μη αφομοιώσιμο. Ένα δόγμα που στοχεύει στην απορρόφηση και αδρανοποίηση των κινημάτων μέσα από μια προσχηματική εικονική κατανόηση των διεκδικήσεών τους.

Με φόντο την απεργία πείνας των συντρόφων από 2-3 ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων αλλά και ολόκληρων κομματιών της κοινωνίας, η κυβέρνηση εξαπολύει την πιο χυδαία επίθεση στο κίνημα αλληλεγγύης.

Έπειτα από συγκρούσεις στο πολυτεχνείο Αθηνών στις 28-3, συλλαμβάνονται 2 άτομα τα οποία και κατηγορούνται για “διατάραξη κοινής ειρήνης και φθορά περιουσίας”. Κατά τη διάρκεια της κράτησής, οι μπάτσοι ζητούν dna προειδοποιώντας για ενδεχόμενη βίαιη λήψη δείγματος, τη στιγμή που στο αντίστοιχο αίτημα των απεργών κρατουμένων δεν υπάρχει καμία αναφορά από τη κυβέρνηση.

Αυτή τη στιγμή σε καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας βρίσκονται και οι σύντροφοι που κατέλαβαν την πρυτανεία του ΕΚΠΑ καθώς μετρούν ήδη 10 συλλήψεις από άτομα που προσπαθούσαν είτε να προσεγγίσουν, είτε να απομακρυνθούν από το κτίριο.

Στις 31-3 στη Θεσσαλονίκη καθ’ όλη τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης για την πορεία αλληλεγγύης, οι μπάτσοι πραγματοποιούν προληπτικές προσαγωγές συντρόφων μεταξύ των οποίων και μελών του συντονισμού αναρχικών συλλογικοτήτων που καλούσε και στην πορεία.

Τα γεγονότα προδίδουν από μόνα τους τη στρατηγική της κυβέρνησης. Από τη μία ο αγώνας των κρατουμένων που θέτει συνολικά ζητήματα ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις που καλλιεργήθηκαν επί σειρά ετών και βρίσκουν πρόθυμο να τα υπηρετήσει και το νέο κυβερνητικό μόρφωμα και από την άλλη το κλίμα έντασης που καλλιεργείται από την εξουσία και τους φορείς της. Σε αυτό τον αγώνα τα έχουμε δει όλα. Δημοσιογράφους να μιλούν για τη φίμωση του λόγου κατά τη διάρκεια των καταλήψεων των επικοινωνιακών οργάνων της κυβέρνησης. Γιατρούς σε ρόλο ανακριτή να καταστρατηγούν την ιατρική δεοντολογία, παίζοντας με την υγεία των απεργών, όπως στην περίπτωση του συντρόφου Φοίβου Χαρίση στο Τζάνειο. Πρυτάνεις να καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την παρακώληση της λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, προετοιμάζοντας την αστυνομική επέμβαση στο κέντρο αγώνα της κατειλημμένης πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Ακόμα και δηλωσίες που τους ξέβρασε η ίδια η ιστορία των επαναστατικών κινημάτων να μιλούν για “.σταλινικό καπέλωμα και νταβατζιλίκι των δήθεν αναρχικών στους κρατούμενους”, καταθέτοντας την δικιά τους ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση.

Από 2 Μάρτη διεξάγεται ένας δυναμικός αγώνας που συνολικοποιεί τον αντικατασταλτικό σχεδιασμό του ανταγωνιστικού κινήματος. Οι απεργοί πείνας, πολλοί από τους οποίους αυτή τη στιγμή έχουν ξεπεράσει τις 30 μέρες, βρίσκονται διαχωρισμένοι σε διάφορα νοσοκομεία, κάτω από καθεστώς ειδικής μεταχείρισης. Νοσηλεύονται φρουρούμενοι συνεχώς από τους κουκουλοφόρους των ΕΚΑΜ μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους-κελιά. Και ενώ ο κίνδυνος για τη ζωή τους είναι παραπάνω από ορατός, η κυβέρνηση εμμένει στη στάση της προκλητικής αδιαφορίας.

Οι τρομονόμοι, ο κουκουλονόμος, οι φυλακές τύπου γ΄, η βίαιη λήψη dna, οι προφυλακίσεις συγγενών και φίλων πολιτικών κρατουμένων δεν είναι μέρος αλλά το ίδιο το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Έτσι και ο αγώνας για την κατάργηση τους είναι ο συνολικός αγώνας ενάντια το κράτος έκτακτης ανάγκης.

Καλούμε όλον τον κόσμο του αγώνα σε συγκέντρωση-πορεία στην κατειλημμένη πρυτανεία στις 17:00.

Παύση των διώξεων των συντρόφων που συμμετέχουν στις δράσεις αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών πείνας.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των συντρόφων απεργών πείνας ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος.

Όσων αφορά τις δηλώσεις του Πανούση:
Δεν θέλουμε πόλεμο,
έχουμε πόλεμο με το κράτος και το κεφάλαιο.

Καμία ανακωχή-ρήξη και επίθεση
Αδιάλλακτος αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση, ως την Αναρχία.

κατάληψη Terra Incognita
Θεσσαλονίκη, 1-4-2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.