Ανακοίνωση της κατάληψης Terra Incognita απο το κατειλημμένο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης

ekth3

Σήμερα βρισκόμαστε στην 38ή μέρα ενός αγώνα που από την πρώτη στιγμή, ανέδειξε το καθεστώς εξαίρεσης στο οποίο τίθενται πλέον όχι μόνο οι πολιτικοί κρατούμενοι αλλά ολόκληρα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Σε έναν αγώνα που τα ίδια τα πολιτικά υποκείμενα και το κίνημα αλληλεγγύης προτάσσουν το δίλημμα: εμπιστοσύνη ή πόλεμος στη νέα κυβέρνηση.

Βρισκόμαστε όμως και στην 38η μέρα υποκρισίας και εμετικής αδιαφορίας της κυβέρνησης σχετικά με μια επίσημη απάντηση στο σύνολο των αιτημάτων των απεργών. Μια απάντηση πέρα και πάνω από τις καθεστωτικές διαρροές στα τηλεοπτικά πάνελ και τις “φιλικές” προσεγγίσεις για διαπραγματεύσεις.

Σε μια κρίσιμη καμπή του ίδιου του αγώνα, με τα μέλη του ΔΑΚ, τους αγωνιστές από την Τουρκία και τον κρατούμενο Γιώργο Ιγγλέση να συνεχίζουν την απεργία πείνας, βλέπουμε πως τα ίδια τα αιτήματα που τέθηκαν εξαρχής από τους συντρόφους, ξεπέρασαν τον διεκδικητικό τους χαρακτήρα και εξέθεσαν την συνολική κατασταλτική στρατηγική της νέας κυβέρνησης.

Απέναντι στην οργανωμένη αντεπίθεση των συντρόφων, στο καθεστώς εξαίρεσης και πολιτικής απομόνωσης βλέπουμε ότι “το αριστερό κράτος έχει συνέχεια” όπως δηλώνουν αγωνιωδώς κυβερνητικά στελέχη. Οι καταλήψεις κυβερνητικών και μη κτιρίων, οι συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις, οι συγκρούσεις και οι επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα, ξεπερνούν το επίπεδο του προβληματισμού και δημιουργούν ρωγμές στη βιτρίνα της εξουσίας. Ρωγμές τόσο σε εγχώριο επίπεδο, σε σχέση με την πολιτική ομαλότητα, όσο και σε διεθνές, με τις ρήξεις στις σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων.

Από το κατειλημμένο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης στέλνουμε ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη μας στους φυλακισμένους συντρόφους, στους συντρόφους που επέλεξαν να αμφισβητήσουν έμπρακτα τον κουκουλονόμο παραβιάζοντας τους περιοριστικούς τους όρους αλλά και σε όσους επιλέγουν να προωθήσουν με κάθε μέσο και κόστος τον αγώνα ενάντια σε κράτος και εξουσία.

Και ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση:

Όποιος σπέρνει κυβερνητικές ελπίδες θα θερίσει αντικυβερνητικές θύελλες.

Συγκεντρώσεις Τετάρτη 8 Απρίλη

10:00: Έξω από το κατειλημμένο εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης

16:00: Κεντρική συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, απέναντι από τα κυβερνητικά γραφεία Συριζα και Αν. Ελ.

Ο πόλεμος συνεχίζεται…

κατάληψη Terra Incognita

Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 8 Απρίλη

Leave a Reply

Your email address will not be published.