Ανακοίνωση της κατάληψης Terra Incognita για τις συλλήψεις κατά την εκκένωση της πρυτανείας του ΕΚΠΑ

99

17 Απρίλη 2015

Πολυάριθμες αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στην κατειλημμένη πρυτανεία του ΕΚΠΑ, συλλαμβάνοντας 14 άτομα. Πρόκειται για μία επιχείρηση που αποτελεί τον προσωρινό επίλογο ενός κύκλου προσπαθειών τρομοκράτησης τόσο του κινήματος αλληλεγγύης στην απεργία πείνας των φυλακισμένων συντρόφων, όσο και των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Μία τρομολαγνική εκστρατεία με καθημερινές συλλήψεις έξω από το κατειλημμένο κέντρο αγώνα, με συνεχή αποκλεισμό από τις δυνάμεις της αστυνομίας και ενός τρομοσόου συκοφάντησης των συντρόφων στα τηλεοπτικά πάνελ.

Εν μέσω της ψήφισης των επι μέρους άρθρων του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο κυβερνητικός σχηματισμός ως απάντηση στην απεργία πείνας των φυλακισμένων συντρόφων, επιλέγεται η στρατηγική της έντασης ως παρακαταθήκη στα λεγόμενα περί κυβέρνησης-ανοχής.

Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των απεργών, βρίσκονται φρουρούμενοι από κουκουλοφόρους εκαμίτες σε διάφορα νοσοκομεία, η χθεσινή συνεδρίαση της ολομέλειας “των 50 θεατρίνων της Βουλής” δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια παράσταση για ηλιθίους.

Ακούσαμε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Πα. Σο. Κ. να μιλούν για θύματα της τρομοκρατίας.

Ποιοι είναι αυτοί που μιλούν για τρομοκρατία;

Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί τόσων χρόνων τρομοκρατίας από τις τάξεις του κράτους και του κεφαλαίου. Οι υπεύθυνοι για την φτώχεια και την ανέχεια στην οποία βρίσκεται μεγάλο μέρος της κοινωνίας σήμερα. Οι εκβιαστές, οι επίσημοι τοκογλύφοι που ζούνε εις βάρος μας, οι υπεύθυνοι για εκατοντάδες δολοφονίες ντόπιων και μεταναστών στα σύνορα, στις φυλακές, στους δρόμους…

Παρακολουθήσαμε το “αδιάφθορο και προοδευτικό” Ποτάμι, με τους “αμόλυντους” βουλευτές του, σε μια απέλπιδα προσπάθεια περαιτέρω συντηριτικοποίησης της νέας κυβερνητικής πολιτικής.

Ακούσαμε τη Χρυσή Αυγή να μιλάει για τις φυλακές και τις άθλιες συνθήκες κράτησης, τη στιγμή που απολαμβάνουν πολυτελή περιποίηση ολομόναχοι σε πτέρυγα vip συνθήκης, στοιβάζοντας τις υπόλοιπες κρατούμενες των γυναικείων φυλακών στην άλλη πτέρυγα.

Ακούσαμε το ΚΚΕ να μιλάει για λαϊκή πάλη, τη στιγμή που ιστορικά η παρουσία του στα αγωνιστικά κινήματα υπήρξε από αποτρεπτική έως ύποπτη. Είναι αυτοί που αποκήρυξαν τους ίδιους τους συντρόφους τους, που προβοκάραν λαϊκές εξεγέρσεις, που ακόμα και σήμερα συνθηκολογούν με τους εκφραστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Και τέλος ακούσαμε και ακούμε τους τελευταίους μήνες τη κυβέρνηση Σύριζα-Αν. Ελ. να μιλούν για κινήματα, αγώνες, ανθρωπισμό, ρήξη και και και…

Αρκετά με τον εμπαιγμό. Αυτοί που συνθηκολόγησαν και συγκυβερνούν με την ακροδεξιά, θα βάλουν στο στόμα τους τις λέξεις του αγώνα, της ρήξης και της επανάστασης; Αυτοί που παίζουν με τις ζωές των απεργών, μιλούν για ανθρωπισμό; Αυτοί που από τη δίψα τους για λίγη, έως πολύ εξουσία έχουν κάνει την πολιτική κωλοτούμπα, επάγγελμα;

Κάποτε στη Βάρκιζα, οι “αριστεροί” ηγέτες συνθηκολόγησαν σταματώντας τη λαϊκή πάλη ενάντια στους καταπιεστές.

“Κάποιοι απόγονοί τους” σήμερα στρέφουν τα όπλα ενάντια στην κοινωνία. Και η ιστορία κάνει ατέρμονους κύκλους.

Όποιος διψάει για εξουσία δε μπορεί παρά να στρέφεται ενάντια στη κοινωνία, ενάντια στο ένστικτο του αγώνα και της ελευθερίας. Όποιος όμως διψάει για αγώνα, στρέφεται με κάθε κόστος ενάντια στην εξουσία και την καταπίεση.

Και εμείς διψάμε για αγώνα γι’ αυτό στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συντρόφους που συνελήφθησαν τόσο κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της κατειλημμένης πρυτανείας του ΕΚΠΑ, όσο και κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού της από τους έμμισθους δολοφόνους όλες αυτές τις μέρες. Σε εκείνους τους συντρόφους που δήλωσαν και δηλώνουν έμπρακτα την στήριξη τους στον αγώνα των απεργών πείνας, παραβιάζοντας το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας των περιοριστικών όρων που τους είχε επιβληθεί από παλαιότερες υποθέσεις. Σε όλους εκείνους τους συντρόφους που επέλεξαν με το λόγο και τη δράση τους να προωθήσουν τον αγώνα των απεργών ως συνολικό αγώνα για την κοινωνική επανάσταση.

Και τέλος στους ίδιους τους απεργούς πείνας που στην 47η μέρα συνεχίζουν να μάχονται ολόψυχα ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης των αγωνιστών.

Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία.

Μαχόμαστε όλοι μαζί, μέχρι το τέλος, μέχρι την Αναρχία.

Κατάληψη Terra Incognita
Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 17 Απρίλη 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.

css.php