Ενημέρωση από το στρατοδικείο του αναρχικού ολικού αρνητή στράτευσης Θάνου Χατζηαγγέλου

hatziaggelou_terra

Στις 17 Ιούνη εκδικάστηκε στο στρατοδικείο του Ρουφ η υπόθεση του αναρχικού ολικού αρνητή στράτευσης Θάνου Χατζηαγγέλου.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση των ενστάσεων απο τη μεριά της υπεράσπισης. Στο σημείο αυτό ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε πως ο εντολέας του δεν επιθυμεί να κατατεθεί η ένσταση περί αναρμοδιότητας του δικαστηρίου. Ο σύντροφος επέλεξε να τοποθετηθεί ο ίδιος επι του ζητήματος με την παρακάτω δήλωση.

Πολιτική ένσταση περί αναρμοδιότητας του δικαστηρίου.

Προβλέπεται μια ένσταση απο το θεσμό της αστικής δικαιοσύνης με τον εξής νομικό ισχυρισμό: Ως δικαστικός μηχανισμός του στρατού δεν δύναστε να δικάσετε κάποιον που όχι μόνο δεν έχει υπηρετήσει τον θεσμό αυτό αλλά δεν έχει συνδιαλλαγεί ποτέ του με αυτόν. Ανήκω στον αναρχικό χώρο εδω και χρόνια και διακατέχομαι από ένα διαφορετικό σύστημα αξιών και πεποιθήσεων, μέρος του οποίου είναι και η κάθετη εναντίωση στους νόμους και τους κανόνες που εχθρέυονται την κοινωνία και περιφρουρούν το κράτος και το κεφάλαιο.

Ορμώμενος απο αυτή την πεποίθηση σας δηλώνω, μετατρέποντας αυτόν τον νομικό ισχυρισμό σε πολιτικό κατηγορώ, πως δεν έχετε τη δύναμη και τη δυνατότητα να με δικάσετε, όχι μόνο επειδή δεν έχω υπηρετήσει τον θεσμό σας, αλλα διότι ειστε και εσείς κομμάτι του θεσμού που λέγεται αστική δικαιοσύνη. Ειστε υπηρέτες του κράτους, προασπίζεστε τα συμφέροντα του ντόπιου και υπερεθνικού κεφαλαίου, εχθρεύεστε την κοινωνία και έχετε την υπόνοια πως θα δικάσετε σήμερα εμένα και τις επιλογές μου. Ποιων η δικαιοσύνη το δίκαιο θα δικάσει;

Σήμερα λοιπόν θα δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις, όχι όμως αυτές που προσδοκάτε. Σήμερα θα διεξαχθεί δίκη, εσείς όμως δεν θα είστε στη θέση του κατήγορου αλλά του κατηγορούμενου. Γιατί τα εγκλήματα που μας αποδίδετε στήνοντας τηλεδίκες, έκτακτα και μη στρατοδικεία, εμείς τα υπερασπιζόμαστε μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός μας που λέτε στον όρκο σας. Στα λαϊκά δικαστήρια που στήνονται και θα στηθούν και στο μέλλον, σε αυτές τις λαμπρές στιγμές της ιστορίας που καταδικάζεστε με την εσχάτη των ποινών, να δούμε ποιός από εσάς θα σταθεί να υπερασπιστεί τα δικά του εγκλήματα μπροστά στην ιστορία, με ψηλά το κεφάλι.

hatziaggelou

Ακολούθησε η κατάθεση των αναγνωστέων εγγράφων, μεταξύ των οποίων και η πρώτη δήλωση πολιτικής υπεράσπισης του συντρόφου, από τον αναρχικό ολικό αρνητή στράτευσης και μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη(https://terraincognita.squat.gr/2015/06/19/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1/) που κατέδειξε τον ιστορικό ρόλο του στρατού σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Η δεύτερη δήλωση πολιτικής υπεράσπισης του συντρόφου κατατέθηκε απο συντρόφισσα-μέλος της αναρχικής ομάδας Dinamitera(Πάτρα), όπου και αναπτύχθηκε η σχέση του καπιταλισμού με την πατριαρχία, η σύνδεση της πατριαρχίας με το στρατό και η θέση της γυναίκας στις επαναστατικές διαδικασίες και τα απελευθερωτικά κινήματα(θα ακολουθήσει σύντομα η απομαγνητοφωνημένη δήλωση).

Η διαδικασία ακρόασης έκλεισε με την πολιτική δήλωση του συντρόφου Θάνου Χατζηαγγέλου (https://terraincognita.squat.gr/2015/06/19/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D/). Στην απόπειρα του εισαγγελέα να κάνει ερωτήσεις, ο σύντροφος απάντησε πως “…δε θα απαντήσω σε καμία ερώτηση, εδώ δεν κάνουμε διάλογο”.

Παρότι η πρόταση του εισαγγελέα ήταν (για πρώτη φορά)απαλλακτική για τον σύντροφο(λόγω αμφιβολιών ως προς τον δόλο του σε σχέση με τις ισχυρές ιδεολογικές του πεποιθήσεις) η έδρα, με μια προαποφασισμένη καταδίκη, έκρινε ομόφωνα ένοχο τον σύντροφο επιβάλλοντας την ποινή των 10 μηνών με 3ετή αναστολή.

hatziaggelou_protovoulia hatziaggelou_protovoulia2 hatziaggelou_trikakia

Κατάληψη Terra Incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.