Αντιφασιστική συγκέντρωση Σάββατο 27 Ιούνη, 18:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Όποιος κοιμάται πατριώτης, ξυπνάει φασίστας.

Και όποιος κοιμάται φασίστας, ξυπνάει κρεμασμένος.

Πλατεία συντάγματος 2011

Η βουλή πολιορκείται συνεχώς από χιλιάδες διαδηλωτές τις στιγμές που οι ιθύνοντες για τις πολιτικές κοινωνικής γενοκτονίας υπογράφουν την υποτέλεια στους μηχανισμούς στήριξης. Αμέτρητες διαδηλώσεις καταλήγουν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, δεκάδες κρατικοί και καπιταλιστικοί στόχοι δέχονται επιθέσεις, στέλνοντας ένα και μόνο μήνυμα: καμία συνθηκολόγηση-ρήξη και σύγκρουση με το κράτος και το κεφάλαιο.

Πλατεία συντάγματος 2015

Τη θέση των αγανακτισμένων, του κινήματος των πλατειών και των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων θα πάρει ένα ανομοιογενές μίγμα με κοινό παρονομαστή τη φιλοευρωπαϊκή πολιτική. Ένα μείγμα λατρευτών της κοινωνικής ομαλότητας και σταθερότητας που είτε πλήττεται άμεσα από την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε., είτε στήνει σενάρια πρακτορολογίας στην ιδέα και μόνο της εξόδου. Ο στόχος όμως είναι ένας. Να δημιουργηθεί το απαραίτητο κοινωνικό background για την ομαλή επιμήκυνση της πολιτικής της αφαίμαξης.

Τα σκισμένα μνημόνια γίναν αστραπιαία διαπραγματεύσεις, οι κόκκινες γραμμές μείναν μόνο στο σήμα του Σύριζα και τώρα η διαπραγμάτευση μετατρέπεται σε απλή αποδοχή των νέων μέτρων. Με λίγα λόγια η ελπίδα δεν ήρθε ποτέ.

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, όπου η “Αριστερή” κυβέρνηση των προεκλογικών ψεμάτων σιγά σιγά καταρρέει στα μάτια της κοινωνίας, το μόνο εύλογο είναι να ανθίσουν ξανά συντηρητικές τάσεις. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη κάνει ξανά αισθητή την παρουσία της και η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Ως εγγυητής της ομαλότητας και της σταθερότητας, με ξεκάθαρο φιλοκαπιταλιστικό προφίλ (ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος δήλωσε πως δεν υπάρχει άλλη οδός πέραν της παραμονής στην Ε.Ε.) έρχεται να συνεχίσει το έργο της από εκεί που το άφησε. Τα τελευταία περιστατικά μιλούν από μόνα τους(επίθεση στο αναρχικό στέκι Αντίπνοια, πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στα Πατήσια).

Εμείς ως εγγυητές της κοινωνικής αποσταθεροποίησης και αναταραχής δεν έχουμε παρά να σταθούμε για μια ακόμη φορά συνεπείς στο ραντεβού με την ιστορία. Γι’ αυτό και το Σάββατο 27 Ιούνη που τα καθάρματα της Χρυσής Αυγής προσπαθούν για μια ακόμη φορά να κερδίσουν χώρο και χρόνο στον κοινωνικό ιστό, καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα στους δρόμους. Γιατί ο αντιφασιστικός αγώνας, είναι αντιθεσμικός-αντικρατικός αγώνας.

 

Όλοι στους δρόμους

Να συντρίψουμε το φασισμό, πολεμώντας τη δημοκρατία.

Αντιφασιστική συγκέντρωση Σάββατο 27 Ιούνη, 18:00

Άγαλμα Βενιζέλου

 

Κατάληψη Terra Incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.