Σχετικά με την υπόθεση του Ν. Ρωμανού

Στις 10/11/2014 ο αναρχικός Ν.Ρωμανός, μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις για τις εκπαιδευτικές άδειες, που βάσει των νόμων τους, δικαιούται και οι οποίες απαντώνται αρνητικά, ξεκινάει απεργία πείνας μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός του.

Με την πίεση τόσο της ίδιας της απεργίας όσο και των δυναμικών και μαζικών κινήσεων αλληλεγγύης, ο τότε υπουργός δικαιοσύνης με μία τροπολογία ,ικανοποιεί, υπό προϋποθέσεις, το αίτημα. Όμως το κράτος ποτέ δε χαρίζει κάτι, πόσο μάλλον στους ορκισμένους εχθρούς του, χωρίς να έχει κάποιο πολιτικό όφελος.

Πάντα απώτερος σκοπός της κάθε κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός κράτους πλήρους ελέγχου με την εγκαθίδρυση μέτρων για περισσότερη επιτήρηση , εξέλιξη των ήδη υπάρχοντων, και ανεύρεση νέων μεθόδων εγκλεισμού και περιορισμού. Έτσι και η ελλάδα συμβαδίζοντας με τη διεθνή αντιτρομοκρατική πολιτική, με αφορμή την απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού, εγκαθιδρύει το ηλεκτρονικό σύστημα επιτήρησης.

Κάνοντας μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, η δεξιά κυβέρνηση εν μέσω της απεργίας πείνας αρνιόταν και καθυστερούσε να ικανοποιήσει το αίτημα, με αποτέλεσμα η υγεία του απεργού να φτάνει σε οριακό σημείο. Τότε ο συριζα ως αντιπολίτευση, έπαιζε το ψηφοθηρικό της παιχνίδι προβάλλοντας ένα ανθρωπιστικό προσωπείο και πίεζε για την ικανοποίηση του αιτήματος. Όμως δεν έχουμε αυταπάτες, όπως τότε έτσι και τώρα η πολιτική του σύριζα είναι η ίδια: αφομοίωση των αγώνων. Με τη διαφορά του ότι τώρα που βρίσκεται σε θέση εξουσίας, ό,τι δε μπορεί να αφομοιώσει μπορεί να το καταστείλει.

Στο τώρα, παρά το γεγονός ότι όλα όσα προέβλεπε η τροπολογία (επιτυχή παρακολούθηση του 1/3 των μαθημάτων) έχουν γίνει, το δικαστικό συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού που το απαρτίζουν ο αντιεισαγγελέας εφετών Πειραιά Νικόλαος Ποιμενίδης , η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Χαραλαμπία Κουτσομιχάλη και η κοινωνική λειτουργός της φυλακής Βασιλική Φραγκαθούλα, συντάχθηκε, για ακόμα μία φορά, ομόφωνα με την απορριπτική απόφαση του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου.

Είναι ξεκάθαρο ότι τόσο το δικαστικό συμβούλιο της φυλακής και ο ειδικός εφέτης ανακριτής, όσο και το υπουργείο δικαιοσύνης και η κυβέρνηση κάνουν και θα συνεχίσουν να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μη δοθούν οι άδειες. Εμείς ως αναρχικοί, προφανώς και δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό ούτε από το κράτος ούτε και από τη δικαστική εξουσία, στα οποία έχουμε προ πολλού κηρύξει τον πόλεμο με όλα τα μέσα. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι, ότι ως αναρχικό κίνημα είναι χρέος μας να μην αφήσουμε κανέναν σύντροφο μόνο στα χέρια του κράτους. Γιατί,

ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Κατάληψη Terra Incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.