Ανακοίνωση σχετικά με τις τελευταίες κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις σε καταλήψεις.

Εικόνα0334

Στις 23 Νοέμβρη, σύντροφοι από την συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο, καταλαμβάνουν το παρατημένο κτίριο στην οδό Φιλίππου και Σιατίστης (πρώην ξενώνα μεταναστών). Ακόμα ένα κτίριο χαρακτηρισμένο από δημοτικά και μη σκάνδαλα και ασυδoσίες που ρημάζει στα χέρια του δήμου Θέρμης, παίρνει ζωή και μετατρέπεται σε πολιτικό χώρο έκφρασης και δράσης. Λίγες ώρες μετά την κατάληψη του κτιρίου, ο δήμαρχος Θέρμης προβαίνει σε μήνυση και απειλές εκκένωσης του κτιρίου από τους καταληψίες.

Τα ξημερώματα της 27ης Νοέμβρη η κατάληψη Libertatia δέχεται εμπρηστική επίθεση από γνωστούς-αγνώστους. Οι καταληψίες σβήνουν τη φωτιά στην πίσω είσοδό και αποτρέπουν οποιαδήποτε ζημιά.

Οι δύο τελευταίες επιθετικές κινήσεις εναντίον 2 καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη, έρχονται να προστεθούν και αυτές στις τελευταίες συντονισμένες κινήσεις κράτους-παρακράτους εναντίον του ριζοσπαστικού χώρου. Οι προσπάθειες της εξουσίας να εκφοβίσει και να ανακόψει τη δράση όσων επιλέγουν να περάσουν σε θέση επίθεσης στον γερασμένο κόσμο του καπιταλισμού, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του κινήματος, δεν στέφονται με επιτυχία. Γιατί ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα εδώ για να υπερασπιζόμαστε τις δομές και τις ιδέες μας.

Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις της εξουσίας, οι απειλές για εκκενώσεις καταλήψεων, οι επιθέσεις στους χώρους μας και οι διώξεις και συλλήψεις ατόμων του αναρχικού και του ευρύτερου αγωνιζόμενου κινήματος, δεν αποδίδουν στο ελάχιστο, παρά οπλίζουν το σώμα και τη σκέψη μας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

 

Ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας,

συνεχίζουμε τον αδιάλλακτο αντικρατικό αγώνα

με καταλήψεις, συγκρούσεις, επιθέσεις.

Ούτε βήμα πίσω…

Ως την Αναρχία.

Κατάληψη Terra Incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.