Τρίτη 20/12: μικροφωνική αλληλεγγύης στον Τάσο Θεοφίλου

Στις 20 Δεκέμβρη συνεχίζεται το εφετείο του έγκλειστου συντρόφου Τάσου Θεοφίλου. Μια δίκη που ο ίδιος ο εισαγγελέας ζήτησε να επαναληφθεί από την αρχή καθώς η εξοντωτική ποινή των 25 χρόνων χωρίς κανένα στοιχείο δεν αρκεί για τις ορέξεις των εξουσιαστών.

Ο σύντροφος καλείται να δικαστεί ξανά για το σύνολο των πρωτόδικων κατηγοριών που βασίστηκαν σε δείγμα DNA που βρέθηκε σε κινητό αντικείμενο στο σημείο της ληστείας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η χρήση γενετικού υλικού σε κινητό η ακίνητο αντικείμενο λύνει τα χέρια των δικαστικών όταν δεν υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να είναι για αυτούς ικανό και ποινικά αξιοποιήσιμο ώστε να στέλνει αγωνιστές στα μπουντρούμια της δημοκρατίας. Αν και για μας κανένα στοιχείο δεν αρκεί για να φυλακίσει τους ελεύθερους ανθρώπους καθώς οι λογικές ενοχής-αθωότητας, νομιμότητας και παρανομίας απέχουν από των κώδικα αξιών μας, δεν μένουμε αμέτοχοι στην ατέρμονη προσπάθεια της εξουσίας που φυλακίζει όσους αρνούνται να συμμορφωθούν με τους κανόνες που επιβάλει η κυρίαρχη κοινωνική πραγματικότητα.

Να μην αφήσουμε τον σύντροφο μόνο του στα χέρια της εξουσίας.

Λευτεριά στον αιχμάλωτο σύντροφο Τάσο Θεοφίλου.

Μικροφωνική αλληλεγγύης Τρίτη 20/12 στις 12:00 στον πεζόδρομο Καλαμαριάς

Κατάληψη Terra Incognita

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.