Αλληλεγγύη στον αναρχικό Μάριο Σεισίδη

Στις 4 Αυγούστου συλλαμβάνονται οι καταζητούμενοι σύντροφοι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης στη Σπάρτη. Κατά την καταδίωξή τους από ένστολους δολοφόνους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι σύντροφοι-παρότι άοπλοι-δέχονται πυροβολισμούς, ενώ συλλαμβάνονται και ξυλοκοπούνται έπειτα από την υπόδειξη ενός ρουφιάνου.

 Ο Μάριος Σεϊσίδης από το 2006 βρισκόταν φυγόδικος έπειτα από την έκδοση εντάλματος σε βάρος του για την περίφημη υπόθεση των “ληστών με τα μαύρα”-μια οργάνωση φάντασμα που ενέπλεκε, για τα αναγκαία κατασταλτικά σενάρια της αντιτρομοκρατικής, τους συντρόφους Γιάννη Δημητράκη, Σίμο και Μάριο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη σε σωρεία ληστειών και απόπειρων  ανθρωποκτονιών, τροφοδοσία του επαναστατικού ταμείου και του ένοπλου αγώνα. Μια υπόθεση που η εκδίκασή της μέχρι στιγμής έχει ήδη αθωώσει τους 3 υπόλοιπους αλλά έχει καταφέρει να δημιουργήσει το απαραίτητο κλίμα τρομολαγνείας.

Στις 11 Νοέμβρη έπειτα από επανειλημμένες προσπάθειες απόσπασης DNA, ο Μάριος κατά την έξοδό του από το γραφείο του εφέτη ανακριτή, οδηγείται στα υπόγεια των δικαστηρίων όπου και υποβάλλεται σε βίαιη λήψη γενετικού υλικού. Λίγο πριν καταρρεύσει οριστικά η δικαστική παρωδία της υπόθεσης των ληστών με τα μαύρα, οι μπάτσοι ανακοινώνουν την ταύτιση μέρους του γενετικού του υλικού με ορφανό δείγμα από τη ληστεία στη Σόλωνος.

Την Παρασκευή 16 Δεκέμβρη ο Μάριος Σεϊσίδης καλείται για ακόμη μια φορά να δικαστεί με βάση την πολιτική του ιδιότητα, το μόνο αποδεικτικό στοιχείο που είχαν οι αρχές από την αρχή της δικαστικής του ομηρίας.

Κάμία δίωξη στον αναρχικό Μάριο Σεϊσίδη.

κατάληψη Terra Incognita

Δεκέμβριος 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published.