Πορεία αλληλεγγύης στο σύντροφο Τάσο Θεοφίλου

Ποιών η δικαιοσύνη, το δίκαιο θα δικάσει;

10-8-2012: κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας στην Πάρο πέφτει νεκρός από τα πυρά των ληστών ένας ταξιτζής που τους καταδίωξε.

18-8-2012: συλλαμβάνεται ο σύντροφος Τάσος Θεοφίλου, κατηγορούμενος για τη ληστεία και τη δολοφονία, καθώς και για συμμετοχή στη Σ.Π.Φ. Πρωτόδικα και ενώ κανένας μάρτυρας, τόσο από τους αυτόπτες όσο και από τους μπάτσους της αντι-Τρομοκρατικής δεν τον είχε αναγνωρίσει, ο σύντροφος καταδικάστηκε σε 25 χρόνια για απλή συνέργεια, ενώ απαλλάχτηκε από τη συμμετοχή στη ΣΠΦ. Η αστική δικαιοσύνη όμως δε μπορεί να εκτεθεί έτσι απλά.

Ο ίδιος ο εισαγγελέας έκανε έφεση και ο σύντροφός μας δικάζεται εκ νέου για όλες τις κατηγορίες, ακόμα και για αυτές που αθωώθηκε πρωτόδικα. Και αυτό γιατί στο πρόσωπο του συντρόφου το κράτος, μέσα από τη δικαστική εξουσία, επιχειρεί να δαιμονοποιήσει για ακόμη μια φορά τον κόσμο και τις πρακτικές του Αγώνα. Απέναντι όμως σε ένα ανθρωποκτόνο σύστημα που εφαρμόζει τις πιο αντικοινωνικές στρατηγικές για τη διάσωση της ελίτ των οικονομικά ισχυρών, οι διαδηλώσεις, οι συγκρούσεις, οι απαλλοτριώσεις και όλα τα μέσα του Αγώνα είναι ο μονόδρομος για την κοινωνική απελευθέρωση. Για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης και αυτοδιάθεσης.

Λευτεριά στον σύντροφο Τάσο Θεοφίλου

Μικροφωνική 24 Ιούνη, 12:00 Τσιμισκή με Γούναρη

Πορεία 29 Ιούνη, 19:00 Καμάρα

Leave a Reply

Your email address will not be published.