Παρέμβαση στα γραφεία της κατασκευαστικής ΕΡΓΟΝ ΑΤΕ

Το τελευταίο διάστημα, και εν μέσω πλήθους νέων κατασταλτικών μέτρων, ξαναμπαίνει στο τραπέζι η, πολλά υποσχόμενη, στοχοποίηση των αυτοδιαχειριζόμενων κατειλημμένων χώρων. Με πρόσχημα την αξιοποίηση (μια πρόφαση που έχει καταρρεύσει ακόμα και στα μάτια των ευυπόληπτων πολιτών καθώς στο παρελθόν η συντριπτική πλειοψηφία των κατειλημμένων χώρων που εκκενώθηκαν βρίσκονται ακόμα ερμητικά σφραγισμένοι και παρατημένοι όπως και πριν) το κράτος, μέσω της εκάστοτε ιδιοκτησιακής αρχής, επιχειρεί να ανακαταλάβει τα χαμένα του εδάφη που έχουν μετατραπεί σε κοινότητες αγώνα.   

Αυτή τη στιγμή αρκετοί είναι οι κατειλημμένοι χώροι που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής. Σε διάφορες πόλεις, με βάση διαφορετικά αναπτυξιακά σχέδια αλλά με κοινό αποδέκτη τον κόσμο του αγώνα, το κράτος μετράει αντιδράσεις, ζυγίζει την κατάσταση και τις συνέπειες και καταστρώνει την αντίστοιχη στρατηγική.

Η ΕΡΓΟΝ ΑΤΕ στη Θεσσαλονίκη είναι τεχνική-κατασκευαστική εταιρεία που συμμετέχει μαζί με ακόμα 22 αντίστοιχες εταιρείες (https://athens.indymedia.org/post/1576323/) στο διαγωνισμό για την ανάδειξη ανάδοχου κατεδάφισης της κατάληψης Τερμίτα στο Βόλο. Η παρέμβαση μας στα γραφεία της εταιρείας στέλνει ένα και μόνο μήνυμα:

όποιος εποφθαλμιά κέρδη από την καταστολή των καταλήψεων να είναι έτοιμος να αναλάβει και τις ευθύνες που του αντιστοιχούν.

Οι καταλήψεις δεν είναι τα νεκρά ντουβάρια. Είναι ζωντανοί αγώνες. Είναι σχέσεις ζωής και αλληλεγγύης. Είναι οι δικές μας στιγμές αντίστασης μέσα στον εντεινόμενο κανιβαλισμό. Είναι οι κραυγές ελευθερίας μέσα στη σιωπή του κοινωνικού εγκλεισμού. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. Είναι αγκάθι, γι’ αυτό και θα ματώσετε για να τις πάρετε.

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

που απειλούνται από την κρατική και καπιταλιστική καταστολή.

Να μπλοκάρουμε στην πράξη τον διαγωνισμό για την ανάδειξη ανάδοχου κατεδάφισης.

Κατάληψη Terra Incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.