Οικονομική ενίσχυση των φυλακισμένων αγωνιστών του noG20 στο Αμβούργο

Στις 7-8 Ιούλη έλαβε χώρα στο Αμβούργο της Γερμανίας η διεθνή σύνοδος των 19 οικονομικά ισχυρότερων κρατών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (G20) -μια σταθερή σύσκεψη ηγετών που καθορίζει τις οικονομικοπολιτικές συμμαχίες ανά την υφήλιο.  Με σύνθημα «Αμβούργο G20: καλωσήρθατε στην κόλαση» για 4 μέρες η πόλη παραδόθηκε στα χέρια των αγωνιστών. Δεκάδες κρατικοί και καπιταλιστικοί στόχοι λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν με την οικονομική ζημία να ανέρχεται σε εξωφρενικά ποσά ενώ χιλιάδες κόσμος συγκρούστηκε με τους μπάτσους στις γειτονιές της St Pauli. 

Ο πρώτος κατασταλτικός απολογισμός των γεγονότων της συνόδου  κατέγραψε 265 προσαγωγές και 144 συλλήψεις από την έναρξή της. 3 μήνες μετά 27 αγωνιστές βρίσκονται ακόμα φυλακισμένοι με κάποιους από αυτούς να περιμένουν τις δίκες τους και άλλους να εκτίουν ήδη τις ποινές τους. Ταυτόχρονα η καταστολή του γερμανικού κράτους συνεχίζεται με εξωφρενική άνοδο καθώς έχουν ανοίξει πάνω από 200 δικογραφίες που  σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με τα γεγονότα της συνόδου.

Οι φυλακισμένοι αγωνιστές έχουν την ανάγκη της πολιτικής, ηθικής και οικονομικής μας στήριξης περισσότερο από ποτέ. Από τις μέρες  του selanik tattoo circus μέχρι και τη διεθνή συνάντηση αλληλεγγύης στους διωκόμενους συντρόφους στις 3-5 Νοέμβρη στη Rote Flora (Αμβούργο) θα διατίθενται μπλουζάκια και card postal για την αλληλεγγύη και την οικονομική στήριξη των φυλακισμένων αγωνιστών του noG20 στο Αμβούργο.

Να μην αφήσουμε κανέναν όμηρο στα χέρια του κράτους.

κατάληψη Terra Incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.