Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 5 συλληφθέντες της πορείας στις 22-1

Τη Δευτέρα 22-1 πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο της κατάληψης Libertatia που δέχθηκε φασιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του εθνικιστικού συλλαλητηρίου της Κυριακής 21-1. Πάνω από 2000 άτομα ξεκίνησαν να πορεύονται στους γύρω δρόμους, με τους μπάτσους να προσπαθούν από την πρώτη στιγμή να κατευθύνουν την πορεία σε συγκεκριμένους δρόμους.

Όταν η πορεία συνάντησε τον φραγμό των  μπάτσων στη Δελφών, δέχθηκε επίθεση ύστερα από απόπειρα εμπρησμού της κλούβας του φραγμού. Στην προσπάθεια να σπάσει η πορεία στη μέση συνελήφθησαν 5 σύντροφοι. Η πορεία κατέληξε στην Αριστοτέλους όπου και ακολούθησαν μικρές συγκρούσεις με τους μπάτσους στους γύρω δρόμους. Στο τέλος των συγκρούσεων, οι μπάτσοι εγκλώβισαν  αρκετό κόσμο μέσα στο κτίριο της κατάληψής μας, όπου και αποχώρησε λίγη ώρα αργότερα.

Η αστυνομοδικαστική διαπλοκή όμως ξέρουμε καλά πως δεν έχει τελειωμό. Την επόμενη μέρα, στα δικαστήρια επικρατεί ένα κλίμα αποκλεισμού, καθώς με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται η είσοδος σε αλληλέγγυους-ες. Οι 5 συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα, όπου και αναβαθμίζονται οι κατηγορίες τους με τη μια να μετατρέπεται σε κακούργημα. Παραπέμπονται σε ανακριτή όπου και παίρνουν προθεσμία για Παρασκευή 26-1.

 

Τις τελευταίες μέρες όλοι μας βιώνουμε την εφαρμογή ενός σχεδιασμού, όπου μπάτσοι και ναζί, φασιστουπάλληλοι ΠΑΕ  και δικαστική μαφία συνοδοιπορούν απέναντι στον οργανωμένο κόσμο του αγώνα. Η επίθεση έξω από τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Σχολείο», η οποία αποκρούστηκε δυναμικά από την οργανωμένη περιφρούρηση των συντρόφων μας, οι επανειλημμένες απόπειρες προσέγγισης της αντισυγκέντρωσης στην Καμάρα, οι 2 επιθέσεις στην κατάληψη Libertatia και ο εμπρησμός του κτιρίου, η επίθεση στην πορεία της Δευτέρας, οι συλλήψεις και η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και οι διαρροές όλες αυτές τις μέρες για νέα χτυπήματα σε καταλήψεις και άτομα από το κράτος και κάθε συνοδοιπόρο του, μας βρίσκουν και θα μας βρουν στους δρόμους πιο λυσσασμένους από ποτέ. Γιατί οι καταλήψεις είναι τα σπίτια του αγώνα, είναι τα σπίτια ολόκληρου του κινήματος και ως τέτοια τα υπερασπιζόμαστε.

 

Όλο αυτό το διάστημα οι χώροι μας περιφρουρούνται μαζικά, δυναμώνουν και στεγάζουν την οργή και την υπόσχεση του καθενός και της καθεμιάς μας, πως τίποτα δεν έχει τελειώσει, πόσο μάλλον τίποτα δε μένει αναπάντητο. Γιατί θα έρθει η στιγμή που θα καταλάβετε πως βγάζετε τα μάτια σας, με τα ίδια σας τα χέρια. Να περιμένετε τα χειρότερα.

Όλοι στη συγκέντρωση της Παρασκευής 26-1 στις 10:00 για να αποτρέψουμε την προφυλάκιση των 5 συντρόφων που περνούν από ανακριτή.

Όλοι στις διαδικασίες αγώνα για την υπεράσπιση των κατειλημμένων χώρων. 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.