Αντιφασισιστική περιπολία σε Συκιές – Νεάπολη 6/2/2018

Την Κυριακή 21/1/2018 διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Δύο εβδομάδες μετά, στις 4/2 διοργανώθηκε αντίστοιχο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Και στις δύο περιπτώσεις οργανωμένες ομάδες φασιστών χρησιμοποιώντας τη μεγάλη μάζα κόσμου που παρευρίσκονταν στις εθνικιστικές φιέστες, επιτέθηκε σε χώρους αγώνα, συγκεκριμένα στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας” και στην κατάληψη Libertatia στη Θεσσαλονίκη και στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στην Αθήνα. Η επίθεση στην κατάληψη Libertatia οδήγησε, με τους μπάτσους να παρακολουθούν αμέτοχοι, στον ολοσχερή εμπρησμό του κτηρίου. 

Η συνθήκη αυτή οδήγησε τους φασίστες στο να πιστέψουν ότι σε αυτή την πόλη μπορούν να βγουν από τις τρύπες τους. Σύντομα θα αντιληφθούν ότι δεν είναι έτσι. 

Την Τρίτη 06/02/2018 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική περιπολία σε γειτονιές της Νεάπολης και των Συκεών. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες κινήθηκαν δυναμικά, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και παρεμβαίνοντας στην περιοχή με τρικάκια κι αφίσες, ενώ έσβησαν και όσα φασιστικά συνθήματα είχαν απομείνει σε τοίχους των γειτονιών αυτών μετά τις προηγούμενες παρεμβάσεις αντιφασιστών και αντιφασιστριών. Η περιπολία αυτή δεν ήταν μία στιγμή: είναι μέρος του διαρκούς αγώνα μας ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. 

Οι φασίστες δεν είχαν, δεν έχουν και ούτε θα έχουν παρουσία στις γειτονιές μας. 

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,
ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ 

ΠΑΝΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ, 12:00, ΚΑΜΑΡΑ 

Κατάληψη Terra Incognita, Κατάληψη 111, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος “σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας”, Ανοιχτή συνέλευση Δυτικών συνοικιών, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά, Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης, σύντροφοι/ συντρόφισσες
 
Για φωτογραφίες και βίντεο: athens.indymedia.org/post/1584051/
youtube.com/watch?v=xf2hMcdqxWM&feature=youtu.be

Leave a Reply

Your email address will not be published.