Παρέμβαση στη Νομική ΑΠΘ κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Σωφρονιστικής

 

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου επιλέξαμε να παρέμβουμε στο κτίριο της Νομικής και συγκεκριμένα στην αίθουσα όπου διδάσκεται το μάθημα της Σωφρονιστικής, στέλνοντας ένα ελάχιστο μήνυμα αλληλεγγύης στους εκατοντάδες κρατούμενους  και κρατούμενες που βιώνουν καθημερινά την συνθήκη του εγκλεισμού και τη φρικαλαιότητα που ακούει στο όνομα σωφρονισμός μέσα από τα κολαστήρια της δημοκρατίας.

Ο σωφρονισμός είναι μια συνθήκη που δε τη διδάσκεις. Την βιώνεις και γι΄ αυτό την εχθρεύεσαι. Αλήθεια όμως, τί ακριβώς διδάσκουν σε αυτό το μάθημα; Τον εξευτελισμό και την ασέβεια προς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Την απώλεια και καταπάτηση κάθε στοιχειώδους δικαιώματος, κερδισμένου με αιματηρούς αγώνες; Την ταπείνωση; Την κοινωνική απομόνωση και τον στιγματισμό; Την εκδικητική τιμωρία, την υποταγή και τον εκφοβισμό ακόμα και όσων βρίσκονται εκτός των τειχών για να παραδειγματιστούν; Από πότε όλα αυτά είναι αντικείμενο μελέτης και διδασκαλίας και όχι αιτίες πολέμου.

Το τελευταίο διάστημα οι κρατούμενοι των ελληνικών κολαστηρίων στέλνουν το δικό τους μήνυμα αντίστασης ενάντια στην επερχόμενη ψήφιση του νέου ποινικού και σωφρονιστικού κώδικα ανοίγοντας έναν κύκλο κλιμακούμενων κινητοποιήσεων. Θα μας βρούν δίπλα τους, μέχρι την καταστροφή και της τελευταίας φυλακής. Μέχρι να είμαστε όλοι ελεύθεροι.

 
Η δικτατορία του εγκλεισμού, είναι ο καθρέφτης της δημοκρατίας.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κρατουμένων.

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, κατάληψη Terra Incognita,  ταµείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών Θεσσαλονίκης, κατάληψη 111, συντρόφισσες και σύντροφοι

This entry was written by terraincognita , posted on Friday February 23 2018at 07:02 pm , filed under Ανακοινώσεις, Αρχείο, Φωτογραφίες and tagged , , , . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

css.php