Παρέμβαση για το εφετείο όσων διώκονται ως ατομικοί τρομοκράτες

Στις 26 Μαρτίου αναμένεται η απόφαση του εφετείου που αφορά τους συντρόφους Α. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Πολίτη, Ν. Ρωμανό καθώς και το μέλος της σπφ Γ. Τσάκαλο, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί με βαρύτατες ποινές κάθειρξης. Παρότι οι σύντροφοι έχουν απαλλαγεί από την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση σπφ, βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με ένα πλήθος κατηγοριών για πράξεις επαναστατικής βίας, για τις οποίες καταδικάστηκαν ως “ατομικοί τρομοκράτες”, ένα δικαστικό παιχνίδι το οποίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά εναντίον αναρχικών αιχμαλώτων.  

 

Για μία ακόμη φορά οι δικαστικοί μηχανισμοί προσπαθούν να εξισώσουν την “τρομοκρατία” με τον αγώνα για την αναρχία. Για μία ακόμη φορά το κράτος διώκει και καταδικάζει όσους και όσες αγωνίζονται για τη συνολική απελευθέρωση ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Ο εχθρός εκδικείται όσους και όσες σηκώνουν το ανάστημά τους στην κρατική βαρβαρότητα, πολεμώντας καθημερινά, με κάθε μέσο, για ένα κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας και αυτοδιάθεσης. Προσπαθεί να εξοντώσει όσους επέλεξαν να περάσουν τα όρια της αστικής νομιμότητας και να επιτεθούν στα ίδια τα θεμέλια της δημοκρατίας. 

Μια δημοκρατία που στοχοποιεί όσους αγωνίζονται ενάντια σε κάθε είδους εκμετάλλευση, που καταστέλλει κάθε μορφή αγώνα με στόχο να φιμώσει και την τελευταία φωνή ελευθερίας.  Μία δημοκρατία που εκκενώνει καταλήψεις και εστίες αγώνα, χτυπώντας τους αλληλέγγυους που τις υπερασπίστηκαν, που ξυλοφορτώνει και συλλαμβάνει συγκεντρωμένους ενάντια στους πλειστηριασμούς, που καλύπτει κάθε λογής φασίστες στις επιθετικές και δολοφονικές ενέργειές τους απέναντι στο ανταγωνιστικό κίνημα. 
Ως αναρχικοί/ές έχουμε χρέος απέναντι στους ίδιους μας τους αγώνες, να μην εγκαταλείπουμε ο ένας την άλλη ακόμη και όταν οι καιροί δυσκολεύουν. Δεν αφήνουμε κανέναν σύντροφο μόνο στα χέρια της εξουσίας,έρμαιο σε νέα εκδικητικά νομικά τερτίπια. Γιατί μόνο όταν θα περπατήσουμε όλοι και όλες μαζί πάνω στα συντρίμμια του γερασμένου αυτού κόσμου, πορευόμενοι/ες προς μία επαναστατημένη κοινωνία με τις δικές μας αξίες και ιδανικά, θα είμαστε όλοι/ες ελεύθεροι/ες. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΝΟΜΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ
 
 
 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published.