Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον σύντροφο Τ. Θεοφίλου

Η δικαστική εξουσία χτίζει το αντι-τρομοκρατικό γόητρο

Τον Αύγουστο του 2012 συνελήφθη στην Αθήνα ο αναρχικός-κομμουνιστής Τάσος Θεοφίλου, κατηγορούμενος για ένοπλη ληστεία σε Alpha Bank στην Πάρο, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε θανάσιμα ένας οδηγός ταξί που επιχείρησε να σταματήσει τη διαφυγή των ληστών. Από εκείνη τη στιγμή τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης δεν έχασαν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν όλες τις σκευωρίες της αντιτρομοκρατικής, προβάλλοντας τον Τ. Θεοφίλου ως επικίνδυνο ληστή, δολοφόνο και τρομοκράτη.

 

Ο σύντροφος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη, κατηγορούμενος για διακεκριμένη οπλοκατοχή, ληστεία, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ανθρωποκτονία από πρόθεση και για συμμετοχή και ένταξη στη ΣΠΦ (κατηγορία για την οποία ήδη από το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωωθεί). Έχοντας εκτίσει ήδη 5 χρόνια, πέρασε ξανά από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου και κρίθηκε αθώος. Η απόφαση αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο των αβάσιμων κατηγοριών που του πρόσαπτε η αντιτρομοκρατικη. Η χρήση DNA, για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι λειτουργεί αποκλειστικά ως εργαλείο κατασκευής υπόπτων-“ενόχων”. Η χρήση (ή και κατασκευή κάποιες φορές) γενετικού υλικού λύνει τα χέρια των αστυνομοδικαστικών αρχών, καθώς παρουσιάζεται δικονομικά ως επαρκές στοιχείο για να στείλει αγωνιστές στα μπουντρούμια της δημοκρατίας. Καταλυτικό ρόλο στην αθώωση του Θεοφίλου όμως έπαιξε και το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης που στάθηκε δίπλα στο σύντροφο.

 

Στις 27 Μαρτίου 2018 ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής άσκησε αίτημα αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, η οποία θα εξεταστεί στις 11 Μαΐου στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Αυτό σημαίνει πως έπειτα από 5 χρόνια αυθαίρετης αιχμαλωσίας, ο σύντροφος κινδυνεύει να οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή, κατηγορούμενος για το σύνολο των ποινών που απαλλάχτηκε πρότινος.

 

Όλος αυτός ο δικαστικός παραλογισμός δείχνει ολοφάνερά πως η δικαστική εξουσία προσπαθεί μανιωδώς να αιχμαλωτίσει οποιονδήποτε αντιστέκεται σε κάθε μορφή εξουσίας. Η εκδικητικότητα αυτή έρχεται επίσης να κάνει σαφές ότι όσοι και όσες υψώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην βαρβαρότητα κράτους και κεφαλαίου, θα τιμωρούνται. Όμως ούτε οι εξοντωτικές ποινές, ούτε τα δικαστικά παιχνίδια θα σταθούν εμπόδιο στον αγώνα. Μέσα στο επόμενο διάστημα που θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου για τον σύντροφο, καλούμαστε για ακόμα μια φορά να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με κάθε μέσο. Όπως ο κάθε έγκλειστος αγωνιστής και αγωνίστρια, έτσι και ο σύντροφος Τ. Θεοφίλου, δεν είναι μόνος.

 

Για εμάς κανένα στοιχείο δεν αρκεί για να φυλακίσει τους αγωνιστές καθώς οι λογικές αθωότητας-ενοχής, νομιμότητας-παρανομίας απέχουν από την ιδεολογία μας. Δε μένουμε αμέτοχοι στην ατέρμονη προσπάθεια της εξουσίας, να φυλακίζει όσους αρνούνται να συμμορφωθούν με τους κανόνες της αστικής νομιμότητας και επιλέγουν να επιτεθούν στην εκμετάλλευση και την καταπίεση που επιβάλλονται στην κοινωνική πραγματικότητα.  

 

Ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και τις μεθοδεύσεις μπάτσων-δικαστών-μμε 

Κανένας μόνος του στα χέρια του κράτους.

 

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης

Σάββατο 5-5, 11.00 Καμάρα

Παρασκευή 11-5, 12.00 Τσιμισκή με Ναυαρίνου

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.