9-9: Να ενισχύσουμε τα κοινωνικά και ταξικά αναχώματα ενάντια στην εθνική ενότητα

Την Κυριακή 9 Σεπτέμβρη, κατά τη διάρκεια των κυβερνητικών εξαγγελιών στο Βελίδειο, πρωτοβάθμια σωματεία και σωματεία βάσης, ταξικές πρωτοβουλίες και συλλογικότητες του ευρύτερου αριστερού και ελευθεριακού χώρου καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας.

Μετά απο ένα μακρύ διάστημα αντιπαράθεσης τόσο σε επίπεδο θεωρητικής σύγκρουσης και αποδόμησης της εθνικής συσπείρωσης όσο και έμπρακτης εναντίωσης στην διασπορά του εθνικιστικού παραληρήματος από τον κόσμο του αγώνα για εμάς τα ίδια τα περιστατικά των ημερών της ΔΕΘ σηματοδοτούν και την κόκκινη γραμμή ανάμεσα στην ταξική και την εθνική ενότητα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν δοθεί σημαντικές μικρές και μεγάλες μάχες για την προάσπιση δικαιωμάτων και κατακτήσεων που στο ιστορικό γίγνεσθαι δεν χαρίστηκαν απο κανέναν: κερδίθηκαν με αγώνες και περιφρουρήθηκαν με εντεινόμενες κοινωνικές αντιστάσεις. Όμως το πιο σημαντικό από όλα είναι το πείσμα με το οποίο ο κόσμος του αγώνα δίνει τη σημαντικότερη μάχη, αυτή ενάντια στη ματαιότητα του ίδιου του Αγώνα και τη δυστοπία.

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα σε σχέση με την ενίσχυση της εθνικής ενότητας και τη συμμαχία κάτω από το εθνικιστικό τόξο. Όταν απέναντι στην εντεινόμενη ταξική εκμετάλλευση κάποιος επιλέγει να συμμαχήσει με το αφεντικό του, όταν απέναντι στη λεηλασία και την καταστροφή της φύσης απο τα επιχειρηματικά συμφέροντα καποιος επιλέγει να συστρατευθεί μέσα στις τάξεις των επιχειρηματικών κύκλων, όταν απέναντι στη διαρκή υποτίμηση των ζωών μας, την καταπίεση μέσα στο καθεστώς του καπιταλισμού και της πατριαρχίας,  κάποιος επιλέγει να μην αντιπαρατεθεί με τον κρατισμό ως κυριαρχο εξουσιαστικό οικοδόμημα αλλά να γεννήσει εχθρούς μέσα στην ίδια του την τάξη.

Όλο αυτό το διάστημα ο καθένας καλέστηκε να πάρει μια σημαντική απόφαση που δεν αφορά τόσο τη συμμετοχή του σε πορείες ή απλά ένα συλλαλητήριο. Καλέστηκε να επιλέξει το στρατόπεδο μέσα από το οποίο θα αντιπαρατεθεί στο υπάρχον. Επέλεξε είτε να ενισχύσει την εθνική ενότητα των δολοφόνων και των εξουσιαστών, των κρατιστών και της εξουσίας, των οικονομικών συμφερόντων και της διαρκούς εκμετάλλευσης ή την κοινωνική και ταξική ενότητα των καταπιεσμένων, όσων δίνουν τις πραγματικές καθημερινές μάχες, όσων αργοπεθαίνουν στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, όσων αγωνίζονται ενάντια στην εξαθλίωση, όσων αντιστέκονται στην γενικευμένη εκμετάλλευση.

Την Κυριακή 9-9 καλούμαστε μέσα από την διαρκή παρουσία μας όλες αυτες τις μέρες στους δρόμους του αγώνα. να υπερασπιστούμε για ακόμη μια φορά με συνέπεια την ίδια μας την ιστορία.Καλούμαστε να υπερασπιστούμε τη θέση μας στον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο. Ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό. Ενάντια στο φασισμό και την έξαρση της εθνικιστικής ρητορείας.

Να ενισχύσουμε τα κοινωνικά και ταξικά αναχώματα ενάντια στην εθνική ενότητα. Όλοι στους απεργιακούς αποκλεισμούς για την υπεράσπιση του αγώνα ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.