Κοζάνη 20/9: Παρέμβαση αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης

Την Πέμπτη 20/9, αν και εργάσιμη μέρα και παρά την μεγάλη -για τα δεδομένα της πόλης- κινητοποίηση των μπάτσων 30 σύντροφοι και συντρόφισσες (από Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Βέροια, και άλλες πόλεις της δυτικής Μακεδονίας) πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης στην πόλη της Κοζάνης.

Αφορμή στάθηκε η εκδικητική και εμμονική ενασχόληση του εκεί στρατολογικού γραφείου με τον αναρχικό Δημτσιάδη Δημήτρη, ο οποίος σε δύο χρόνια ανυποταξίας μετρά ήδη 4 διώξεις και αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα των 6.000 ευρώ έκαστο, κάτι που βέβαια ο ίδιος ο νόμος επιτρέπει χαρακτηρίζοντας “διαρκές” το “έγκλημα” της ανυποταξίας.

Με συνθήματα, τρικάκια, κείμενα, αφίσες και πανό πραγματοποιήθηκε εξόρμηση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο στάσεις. Μία στα δικαστήρια όπου στις 7 του Σεπτέμβρη εκδικάστηκε η προσφυγή για το πρώτο εξαχίλιαρο που επιβλήθηκε στο σύντροφο και μία στη στρατολογική υπηρεσία δυτικής Μακεδονίας, όπου έγινε ξεκάθαρο πως ο σύντροφος δεν είναι μόνος ενώ κατατέθηκε και ο δημόσιος λόγος του συντρόφου γύρω από την επιλογή που έχει πάρει να μην υπηρετήσει τον εθνικό στρατό.

Δεν πολεμάμε για τις ΑΟΖ, τα κέρδη και την εξουσία των ισχυρών της Ελλάδας, του ΝΑΤΟ αλλά και κάθε κράτους που προκαλούν πολέμους, δεν πολεμάμε για τις θρησκείες, τα έθνη και τις μεγάλες ιδέες που διαιρούν τους εκμεταλλευόμενους.

Το κείμενο της παρέμβασης εδώ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

11,12,13 Οκτώβρη: 3ημερο πανελλαδικών δράσεων αλληλεγγύης με τους ολικούς αρνητές στράτευσης, ενάντια στην εθνική ενότητα, τους στρατούς, τους πολέμους

Leave a Reply

Your email address will not be published.