Παρέμβαση στο ελληνογερμανικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Στα μέσα Οκτώβρη έπειτα απο πρωτοβουλία του ελληνογερμανικού εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων γερμανικών και ελληνικών επιχειρήσεων με στόχο τις γερμανικές επενδύσεις στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η επιτακτική στρατοπέδευση των γερμανικών επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας στον ελλαδικό χώρο εκφράστηκε τόσο από τον εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας  Malte Petters, που παρουσίασε την «Πρωτοβουλία Εξαγωγών Ενέργειας», ένα νέο πρόγραμμα κρατικής επιχορήγησης κάθε επένδυσης σε ΑΠΕ στο εξωτερικό, όσο και από τον εκπρόσωπο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμισης Ενέργειας, Βασίλη Τσολακίδη που έκρινε ως επιτακτική την επένδυση στις ΑΠΕ για την επόμενη δεκαετία.

Το ελληνογερμανικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο αυτή τη στιγμή λειτουργεί ως γέφυρα για τις επενδυτικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας όπως παραδέχεται και ο ίδιος διευθυντής του παραρτήματος Ματίας Χόφμαν. Η Γερμανία (μαζί με τη Γαλλία, τη Δανία και την Ιταλία) που αυτή τη στιγμή δείχνει αποκλειστική προτεραιότητα στην ενεργειακή επενδύση εντός και εκτός συνόρων(χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της λεηλασίας του δάσους Hambacher από τον ενεργειακό κολοσσό RWE και οι κοινωνικές αντιστάσεις που έχουν αναδειχθεί τόσα χρόνια), είναι ο κύριος πάροχος εξοπλισμού σε εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Την Τετάρτη 21 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αντιπληροφόρησης στο ελληνογερμανικό εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη. Απέναντι στην ενεργειακή συμμαχία Ελλάδας-Γερμανίας, ενδυναμώνουμε τις πρωτοβουλίες αγώνα σε διάφορα μέτωπα ενάντια στις ΑΠΕ στον ελλαδικό χώρο. Από τη Σαμοθράκη μέχρι την Κρήτη και από την Κάρυστο μέχρι το Βέρμιο οι αγώνες ενάντια στη λεηλασία και την καταστροφή της φύσης είναι δίκαιοι και αναγκαίοι, και πιο επίκαιροι από ποτέ.

Το κείμενο της παρέμβασης εδώ

This entry was written by terraincognita , posted on Friday November 23 2018at 03:11 pm , filed under Ανακοινώσεις, Αρχείο, Φωτογραφίες and tagged , , , . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

css.php