Παρέμβαση ενάντια στις χορηγίες της ΙΝΤΡΑΚΟΜ στο ΑΠΘ

Η ακαδημαϊκή κοινότητα στις υπηρεσίες του μιλιταρισμού

Ο Κυριάκος Υάκινθος είναι καθηγητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και υπεύθυνος στο εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών. Αυτός και το επιτελείο του μέσα από τη συνεργασία του ΑΠΘ με την εταιρεία αμυντικών συστημάτων ΙΝΤΡΑΚΟΜ κατασκευάσαν και εξελίσσουν συνεχώς ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone).

Τη στιγμή που πρωτοστατούν οι διακρατικές εντάσεις και η έξαρση των εθνικισμών, το ελληνικό κράτος (με βάση τη σημασία της γεωγραφικής του θέσης) μέσα από το ΝΑΤΟ, προσπαθεί να αφήσει το στίγμα του μεγάλου αφεντικού στα βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτή του την προσπάθεια η ακαδημαϊκή κοινότητα μέσα από κοινοπραξίες με εταιρείες οπλικών και αμυντικών συστημάτων, προσφέρει καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες στον στρατό και την καταστολή. Έτσι οι πανεπιστημιακοί χώροι, από «χώροι μόρφωσης και μάθησης» μετατρέπονται σε εργαστήρια παραγωγής υπηρεσιών για τα συμφέροντα του στρατού και του ΝΑΤΟ, των σωμάτων ασφαλείας και των μυστικών υπηρεσιών. Όλα αυτά με τις χορηγίες εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών όπως ο Κόκκαλης κ.α. Είναι εξοργιστικό το γεγονός πως δε μιλάμε για μια απλή έρευνα αλλά για μια εκβιαστική συνθήκη κατά την οποία οι υπηρεσίες προς το κράτος και το στρατό παρέχονται εκβιαστικά μέσα από υποχρεωτικά μαθήματα σπουδών.

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με αφίσες, σπρέι και τρικάκια στους χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ όπου στεγάζονται το γραφείο του Κυριάκου Υάκινθου, το εργαστήριο που χρηματοδοτείται απροκάλυπτα από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ για τις αμυντικές και κατασταλτικές ανάγκες καθώς και η πτέρυγα των Μηχανολόγων Μηχανικών. Τη στιγμή που η μιλιταριστική καταστολή οξύνεται στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, σε περιόδους έκτακτης ανάγκης (ως αντιδραστικός και απεργοσπαστικός μηχανισμός), στις συνεχείς διώξεις των ολικών αρνητών στράτευσης (πολύμηνες καταδίκες μέσα σε 2 βδομάδες στους αρνητές στράτευσης Χριστόπουλο, Γουνιτσιώτη, Μωυσή ενώ στις 13 Μάρτη επίκειται η δίκη για 2 περιόδους ανυποταξίας του συντρόφου Μπάμπη Τσιλιανίδη) το ΑΠΘ επιλέγει να προσφέρει τις πολιτικές του υπηρεσίες για τα συμφέροντα των κυρίαρχων.

Καμία ανοχή σε όσους συμβάλλουν με κάθε μέσο στην πολεμική προετοιμασία του ελληνικού και κάθε άλλου κράτους.

Καμία εργασία για τα συμφέροντα του στρατού και της καταστολής.

Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής

Δίκη του συντρόφου Μπάμπη Τσιλιανίδη 13-3, 9:00 Στρατοδικείο Ρουφ

This entry was written by terraincognita , posted on Sunday February 24 2019at 03:02 am , filed under Αρχείο, Αφίσες, Φωτογραφίες and tagged , , . Bookmark the permalink . Post a comment below or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

css.php