7-3:Πορεία για τη δολοφονία του μετανάστη Εμπουκά Μαμασουμπέκ στο ΑΤ Ομόνοιας

Πρωί Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου

Μπάτσοι προσάγουν έναν μετανάστη μικροπωλητή στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας . Όταν αργότερα θα τον αναζητήσει η σύντροφός του,  παριστάνουν τους ανήξερους. Η σύντροφός του επιμένει και εν τέλει αποδεικνύεται η αυτονόητη αλήθεια :Ο Εμπουκά Μαμασουμπέκ είναι νεκρός

Μια ακόμα δολοφονία στο ΑΤ Ομόνοιας

Στο συγκεκριμένο ΑΤ, που στεγάζεται στο πιο κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους, έχει καταγραφεί το πιο πλούσιο και αιματοβαμμένο ιστορικό βίας απέναντι στους μετανάστες. Δεκάδες χιλιάδες συλλήψεις,  είτε στα πλαίσια κάποιας εκστρατείας για τον εξευγενισμό του κέντρου, είτε ως θηράματα στο διαρκές κυνήγι των ‘’παράνομων’’ μεταναστών και μεταναστριών που θα γεμίσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είτε για να τσακιστούν οι μικροπωλητές «που κλέβουν την πελατεία των αφεντικών». Χιλιάδες από αυτούς πριν βιώσουν το βασανιστήριο του εγκλεισμού, βασανίστηκαν άγρια .Πολλοί από αυτούς άφησαν την τελευταία τους πνοή εκεί. Οι δολοφόνοι τους κατάφεραν, στις περισσότερες περιπτώσεις, να μην μαθευτεί τίποτα.   

Mια ακόμα δολοφονία της δημοκρατίας

Το ΑΤ Ομόνοιας  δεν είναι ένα «άντρο ακροδεξιών μπάτσων που δεν ακολουθούν τις προοδευτικές και ανθρωπιστικές πολιτικές της αριστερής κυβέρνησης». Δεν είναι μια παραφωνία της δημοκρατίας μα σάρκα από την σάρκα της. Όσες διακηρύξεις για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και να εκδοθούν, όσες κυβερνήσεις και να αλλάξουν (είτε δεξιοί είτε αριστεροί να είναι οι διαχειριστές)  η κρατική στρατηγική παραμένει απειλητικά σταθερή: εκατομμύρια κακοποιήσεις και δολοφονίες μεταναστών και μεταναστριών στα σύνορα και τα ελληνικά εδάφη, εγκλεισμός και άγρια εκμετάλλευση τους  .  

Στον πόλεμο τους να απαντήσουμε με πόλεμο

Ο πόλεμος είναι διαρκής και οι νεκροί στο βωμό της κυριαρχίας του κράτους και της εκμετάλλευσης , της κοινωνικής ειρήνης και της δημοκρατίας, εκατομμύρια.

Σε αυτόν τον πόλεμο παίρνουμε θέση. Ενάντια σε κάθε λογική βολέματος και ατομισμού, να ανθίσει η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων και αγωνιζόμενων . Σπάμε στην πράξη τους  διαχωρισμούς στην βάση του φύλου, της φυλής ή του έθνους.Ενάντια στην λογική της «κοινωνικής ειρήνης» που μας πλασάρει η δημοκρατία, να οξύνουμε τον αδιάλλακτο κοινωνικό και ταξικό αγώνα. Ο Εμπουκά και κάθε άλλος, είναι και δικός μας νεκρός και δεν θα ξεχαστεί…

Να μην αφήσουμε καμία παρα-κρατική δολοφονία αναπάντητη

 Φωτιά στα κράτη και τους μηχανισμούς τους

Πορεία: Πέμπτη 7 Μαρτίου-17:00 Καμάρα

Leave a Reply

Your email address will not be published.