Παρέμβαση στη συνοικία του Κορδελιού ενάντια στη λειτουργία των ΕΛ. ΠΕ.

Με αφορμή τις δράσεις για την πανελλαδική πορεία στην πόλη των Ιωαννίνων, ενάντια στις εξορύξεις στο Ιόνιο και την Κρήτη, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με πανό, στράτσα και αντιεκλογικές αφίσες και τρικάκια στη συνοικία του Κορδελιού και των περιοχών γύρω από το εργοστάστιο των ΕΛ. ΠΕ. στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

Το τελευταίο διάστημα στις γειτονιές αυτές δημιουργείται μια νέα κοινότητα αγώνα ενάντια στην εγκληματική λειτουργία του εργοστασίου στην περιοχή. Ξέρουμε πολύ καλά τον βρωμικο ρόλο των ΕΛ.ΠΕ. στις γειτονιές μας όπου σπέρνουν τον καρκίνο και τη δυσοσμία, υποβαθμίζοντας τόσο τις ζωές μας όσο και το ήδη κατεστραμμένο φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Ξέρουμε πολύ καλά πως οι ζωές μας στα μάτια των αφεντικών μπαίνουν κάτω από τα κέρδη τους. Στις δυτικές συνοικίες ο αέρας δεν αναπνέεται ενώ έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά πονοκεφάλων και λιποθυμιών. Στην Ήπειρο (όπου εδώ και ένα χρόνο έχει δρομολογηθεί ένας γενικός σχεδιασμός έρευνας για εξόρυξη υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου σε Ιόνιο και Κρήτη) η διαδικασία προβλέπει τη διεξαγωγή 11.500 εκρήξεων για να διεξαχθεί έλεγχος για επικείμενες σεισμικές δονήσεις κατά την πραγματοποίηση ερευνών για κοιτάσματα, με την πρώτη εξορυκτική διαδικασία να έχει δρομολογηθεί για το 2021. Έχουν ήδη αποψιλωθεί μεγάλες δασικές εκτάσεις τη στιγμή που δεν τηρούνται ούτε τα καπιταλιστικά  πρωτόκολλα ασφάλειας: ενώ οι εκρήξεις πρέπει να διενεργούνται με διαφορά απόστασης 25-100 μέτρων σε σαφώς ορισμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση τρίτων, η εταιρεία πραγματοποιεί διαδοχικές εκρήξεις ανα 4 μέτρα ακόμα και σε δασικές περιοχές γεμάτες από λειτουργικά μονοπάτια.

Η ενεργειακή-καπιταλιστική ανάπτυξη του ελληνικού κράτους συμβαδίζει με την πολεμική του προετοιμασία, καθώς σε όλα τα αναπτυξιακά εδάφη θα παρατηρήσει κανείς την αναβάθμιση, ενίσχυση ή και κατασκευή νατοϊκών βάσεων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων του εθνικού στρατού. Με κριτική σκέψη και επαναστατική προοπτική στην δράση να οικοδομήσουμε ένα μαζικό κοινωνικό ανάχωμα ενάντια στα πολεμικά σχέδια της κυριαρχίας, στηρίζοντας και συμμετέχοντας στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενάντια στην ενεργειακή ανάπτυξη του ελληνικού κράτους. Ενάντια σε κάθε εκλογική διαδικασία ανάθεσης σε ειδικούς, να αυτοοργανώσουμε τις ζωές μας συλλογικά και αδιαμεσολάβητα.

Πέμπτη 9 Μάη, 18:00 Καμάρα
Μικροφωνική ενάντια στην εγκληματική δραστηριότητα των ΕΛ. ΠΕ.

Σάββατο 11 Μάη, 12:00 Γιάννενα
Πανελλαδική πορεία ενάντια στις εξορύξεις στο Ιόνιο και την Κρήτη

Leave a Reply

Your email address will not be published.