Έκδοση οικονομικής ενίσχυσης για τους διωκόμενους της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα

Στις 2 Μάη, μια είδηση σημαίνει την αρχή μιας ασυμβίβαστης μάχης. Ο επαναστάτης πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας υποθηκεύει για ακόμη μια φορά το σώμα του ξεκινώντας απεργία πείνας, για το δίκαιο και αναγκαίο του Αγώνα ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης και ποινικής μεταχείρισης στο οποίο βρίσκεται συνεχώς. Με αιτήματα την άνευ όρων χορήγηση της 7ης τακτικής άδειας και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο, ο σύντροφος ρίχνεται για ακόμη μια φορά στην ύστατη μάχη που μπορεί να δώσει ένας κρατούμενος. Ας μη ξεχνάμε πως είναι η 4η απεργία πείνας που πραγματοποιεί, με προηγούμενες την απεργία πείνας των μελών της ε.ο. 17 Νοέμβρη ενάντια στην εφαρμογή ειδικών συνθηκών κράτησης-λευκά κελιά, την μαζική απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων ενάντια στην κατασκευή φυλακών υψίστης ασφάλειας-τύπου Γ και την προηγούμενη απεργία πείνας για την χορήγηση της 3ης τακτικής άδειας που κόπηκε λόγω πολιτικών και διπλωματικών πιέσεων.

Η παρούσα έκδοση αποτελεί μια χρονική καταγραφή των δράσεων αλληλεγγύης που πλαισίωσαν την απεργία πείνας του συντρόφου Δημήτρη Κουφοντίνα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μέσα από τη δημιουργία της «συνέλευσης αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα», τις παράλληλες δράσεις συλλογικοτήτων και ατόμων και τις επιθέσεις μαχόμενων σχηματισμών, αυτός ο αγώνας ανέδειξε δυναμικές και πολιτικά περιεχόμενα που θα αφήσουν μια ισχυρή παρακαταθήκη για τους αγώνες που έπονται.

Στις 21 Μάη κατά τη διάρκεια της 20ης μέρας απεργίας πείνας του επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα,  σύντροφοι της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, πραγματοποιούν επίθεση με μπογιές στο κτίριο της Βουλής στην Αθήνα. Οι μπάτσοι πραγματοποιούν 4 προσαγωγές, εκ των οποίων μια μετατρέπεται σε σύλληψη καθώς ο συλληφθέντας ταυτοποιείται ως μέλος της συλλογικότητας. Ο συλληφθέντας οδηγείται σε ανακριτή και εισαγγελέα διωκόμενος με κακουργηματική δίωξη, όπου και του επιβάλλονται βαρύτατοι περιοριστικοί όροι: 2 φορές το μήνα παρόν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ. Για την ίδια υπόθεση υπάρχουν πληροφορίες για ταυτοποίηση ακόμα 3 μελών της συλλογικότητας.  Ταυτόχρονα στην πόλη της Θεσσαλονίκης συλλαμβάνονται 4 μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια παρέμβασης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Οι σύντροφοι αφήνονται ελεύθεροι καθώς ορίζεται δικάσιμος για τον Οκτώβρη του 2019.

Η απεργία  πείνας του συντρόφου Δημήτρη Κουφοντίνα μπορεί να ανεστάλει, άφησε πίσω της όμως διώξεις αγωνιστριών και αγωνιστών. Γι’ αυτό όποιος και όποια ξεχνάει τους αιχμαλώτους του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, ξεχνάει τον ίδιο τον πόλεμο. Η παρούσα έκδοση διατίθεται με ελεύθερη συνεισφορά για την οικονομική ενίσχυση των διωκόμενων συντροφισσών και συντρόφων που συνελήφθησαν για δράσεις αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.