18/6: Όλες και όλοι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης δίπλα στους 3 συλληφθέντες συντρόφους μας

Παρεμβάσεις με σπρέϊ, γιγαντοαφίσες και πανό στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Στις 12 Ιούνη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αντι-τρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη, συλλαμβάνονται οι αναρχικοί σύντροφοι Κώστας Σακκάς, Γιάννης Δημητράκης και ακόμη μια συντρόφισσα. Οι σύντροφοι απαγάγονται με συνοπτικές διαδικασίες και οδηγούνται στη ΓΑΔΘ όπου και βρίσκονται για ώρες απομονωμένοι, δεμένοι πισθάγκωνα και με κουκούλες στο κεφάλι. Η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής αφορά την απόπειρα απαλλοτρίωσης χρηματαποστολής που θα εφοδίαζε το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης που βρίσκεται μέσα στο ΑΧΕΠΑ-υπόθεση για την οποία οι σύντροφοι οδηγούνται στον εισαγγελέα. Παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε σπίτια τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα, που έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής στην κατάσχεση δεκάδων προσωπικών αντικειμένων των συλληφθέντων και άλλων φιλικών τους προσώπων.

Οι σύντροφοι μας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία για τον Γιάννη και τον Κώστα, ενώ η συντρόφισσα κατηγορείται για απλή συνέργεια. Και οι 3 πήραν προθεσμία για να “απολογηθούν”, για την Τρίτη 18 Ιούνη.

Από την πρώτη στιγμή τα ΜΜΕ, σε αγαστή συνεργασία με τους μπάτσους και τους δικαστικούς λοιδορούν τους συντρόφους μας. Αναπαράγουν συνεχώς τις φωτογραφίες των συντρόφων Σακκά και Δημητράκη επιδιδόμενοι σε ένα ακόμα κυνήγι κεφαλών, που μέσα από τα τρομοπάνελ προ-δικάζει τους συλληφθέντες. Ξερνάνε λάσπη και χολή για δήθεν χτύπημα σε νέο πυρήνα που τροφοδοτεί χρηματικά το αντάρτικο πόλης, στην επανεμφάνιση του επαναστατικού ταμείου και των ληστών με τα μαύρα με σκοπό να νομιμοποιήσουν κοινωνικά όχι μόνο τη σύλληψη των συντρόφων αλλά την καταστολή εν γένει απέναντι σε πράξεις επαναστατικής αλληλεγγύης όπως οι απαλλοτριώσεις.

Οι σύντροφοί μας βρίσκονται για ακόμη μια φορά δέσμιοι και αιχμάλωτοι στα χέρια του κράτους για τις επιλογές αγώνα που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Για όλες αυτές τις επιλογές που αποτελούν το σύνολο των εργαλείων αντιπαράθεσης και αγώνα με το κράτος και το κεφάλαιο. Απέναντι σε αυτό το νέο κατασταλτικό χτύπημα, θα βρεθούμε όλοι και όλες μαζί περήφανα δίπλα στους συλληφθέντες.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες που κατηγορούνται για την απαλλοτρίωση της χρηματαποστολής στο ΑΧΕΠΑ

Τρομοκράτες και ληστές είναι τα κράτη και οι καπιταλιστές

Όλες και όλοι στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης την Τρίτη 18 Ιούνη, στις 10:00 όπου και κρίνετε η προφυλάκιση των 3 συντρόφων μας

Leave a Reply

Your email address will not be published.