Αντιεκλογική παρέμβαση στην Άνω Πόλη

Το Σάββατο 6 Ιούλη, παραμονή των εθνικών εκλογών, πραγματοποιήθηκε αντιεκλογική παρέμβαση στη γειτονιά της Άνω Πόλης με τρικάκια, εφημερίδες και κείμενα.

Συνειδητή αποχή από τις εκλογές-Η ψήφος είναι θάνατος

Συμμετοχή στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες

Σε όλα τα μήκη και πλάτη του ελλαδικού χώρου μαίνονται μέτωπα αγώνα ενάντια στη λεηλασία της φύσης και την υποβάθμιση των ζωών μας, από την κρατική και καπιταλιστική ανάπτυξη. Παράλληλα αναδύονται μέσα από την τέφρα της ανάθεσης, μικροί και μεγάλοι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες στην εργασία, την εκπαίδευση αλλά και ενάντια στους διαχωρισμούς και τις καταπιέσεις, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Σε όλα τα μέτωπα, οι μικρές και μεγάλες δυνάμεις του κοινοβουλευτισμού (δήμαρχοι και περιφερειάρχες, βουλευτές, υπουργοί και πρωθυπουργοί) συστρατεύθηκαν μαζί με το κεφάλαιο και τα τσιράκια του ενάντια στα συμφέροντα και τις επιθυμίες της αγωνιζόμενης κοινωνίας.


Είτε δεξιά-είτε αριστερά, τα δοκίμασες όλα και είδες πως τα αφεντικά παραμένουν ίδια!
Τα δοκίμασες όλα, εκτός από τις δικές σου δυνάμεις.

Γιατί άν δεν πιστέψουμε οι ίδιοι στις δικές μας δυνάμεις, δε θα το κάνει άλλος για μας. Σε όλα τα μήκη και πλάτη του ελλαδικού χώρου αγωνίστριες και αγωνιστές μας δείχνουν το δρόμο. Παίρνουν τις ζωές τους στα χέρια τους και αγωνίζονται ενάντια στην διαρκή υποτίμηση που βιώνουμε. Στήνουνε μέτωπα αγώνα, μέσα από οριζόντιες και ακηδεμόνευτες διαδικασίες. Δημιουργούνε συνελεύσεις βάσης και επιτροπές αγώνα, αποφασίζουνε όλοι μαζί-πράττουν όλοι μαζι. Σε αυτόν και κάθε άλλο τόπο, τίποτα δε μας χαρίστηκε. Όλα κερδήθηκαν μέσα από αγώνες, μέσα από συγκρούσεις. Με κόστος, με πόνο, με απώλειες αλλά με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτο και όταν ξαναέρθει εκείνη η στιγμή, όλοι μαζί να βρωντοφωνάξουμε: φωτιά στις κάλπες και πόλεμο σε κάθε εξουσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.