Leroy Merlin: Τα κέρδη των αφεντικών πάνω απ’ τις ζωές και την ελευθερία μας

Τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις με κειμενα, στράτσα και μπάνερ στο υποκατάστημα της αλυσίδας Leroy Merlin στη Θεσσαλονίκη καθώς και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από αυτό.

Την Παρασκευή 12-7-19, μια απλή και καθημερινή υπόθεση κλοπής προϊόντων αξίας 180€ από υποκατάστημα της αλυσίδας Leroy Merlin, στέκεται η αφορμή για μια από τις πιο ακραίες κατασταλτικές μεθοδεύσεις των τελευταίων ετών. Υπάλληλοι της εταιρίας φύλαξης OVIT AE με μπροστάρη τον υπέυθυνο ασφαλείας και ιδιοκτήτη της OVIT Δρίβα, εντοπίζουν ως υπαίτιους της κλοπής τον αναρχικό Χριστόφορο Κορτέση και ακόμα έναν σύντροφο και αφού τους οδηγούν με τη βία στο δωμάτιο ασφαλείας, τους υποδεικνύουν ως λύση να υποδείξουν ως υπαίτιο της κλοπής έναν από τους εργαζόμενους του καταστήματος, γνωστό για τη συνδικαλιτική του δράση και την αγωνιστική του φυσιογνωμία. Οι σύντροφοι που κρατούνταν παράνομα για πάνω από 3 ώρες, αρνούνται να συνεργαστούν με τους σεκιουριτάδες και αφού επιστρέφουν τα κλοπιμέα, αποχωρούν με τη βοήθεια αλληλέγγυων συντροφισσών και συντρόφων.

Το περιστατικό καταγγέλεται άμεσα από μεριάς της διοίκησης του Leroy Merlin και της OVIT στη δικαστική μαφία. Εκεί η τρίχα γίνεται πλέον και επίσημα τριχιά. Η δικαστική μαφία βλέποντας το όνομα και το παρελθόν του συντρόφου Χρ. Κορτέση, αναβαθμίζει το περιστατικό σε ληστρική κλοπή που αποτελεί κακούργημα. Ο σύντροφος  απαγάγεται με κουκούλα , ξυλοκοπείται άγρια και προφυλακίζεται, ενώ για την ίδια υπόθεση διώκονται ακόμη 6 συντρόφισσες και σύντροφοι ως εμπλεκόμενοι, ανάμεσά τους καί ο εργαζόμενος που στοχοποιείται από τη διοίκηση.

Η προφυλάκιση του συντρόφου μας, είναι η αρχή μιας ιδιωνυματικής στρατηγικής καταστολής. Η δεξιά πριν κλείσει μήνα στο τιμόνι ανοίγει πόλεμο σε όλα τα μέτωπα, με τα αγωνιζομενα κομμάτια της κοινωνίας να βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της καταστολής. Δε θα αφήσουμε κανέναν αγωνιστή μονο του στα χέρια της εξουσίας. Θα υπερασπιστούμε μαχητικά και αδιάλλακτα τις επιλογές αγώνα, υψώνοντας κοινωνικά και ταξικά αναχώματα ενάντια στην αναδιάρθρωση της κατασταλτικής βαρβαρότητας.

Άμεση απελευθέρωση του συντρόφου Χριστόφορου Κορτέση

Καμία δίωξη σε όσους στοχοποιούνται για την ίδια υπόθεση

Leave a Reply

Your email address will not be published.