Παρέμβαση στο Κορδελιό εν όψει της αντικρατικής-αντικαπιταλιστικής διαδήλωσης ενάντια στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Την Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη εν όψει της αντικρατικής-ατικαπιταλιστικής διαδήλωσης ενάντια στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε προπαγανδιστική παρέμβαση στη γειτονιά του Κορδελιού με πανό τρικάκια και αφίσες. Οι κάτοικοι του Κορδελιού αλλά και της ευρύτερης ζώνης των δυτικών συνοικιών, ξέρουν πολύ καλά τί πάει να πεί καπιταλιστική ανάπτυξη. Η λειτουργία του εργοστασίου των ΕΛΠΕ (μέσω της εκπομπής ρύπων σε πολλαπλάσιο ποσοστό πάνω από το θεσμικά επιτρεπτό) που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα δίπλα από την 5η συνοικία ευθύνεται ολοκληρωτικά για την τοξική ατμόσφαιρα και την πλήρη υποβάθμιση της ζωής εκατοντάδων κατοίκων, με την περιβαλλοντική καταστροφή να είναι τεράστια.

Οι κάτοικοι το τελευταίο διάστημα οργανώνονται μακριά και ενάντια σε θεσμικούς και κομματικούς φορείς (που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τα ΕΛΠΕ μέσω των χορηγιών που παρέχουν) απαιτώντας να κλείσει άμεσα το εργοστάσιο των ΕΛΠΕ. Η θεματική στρατηγική της φετινής ΔΕΘ τάζει ανάπτυξη για όλους. Εμείς από τη μεριά μας, ενισχύοντας τις κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά, από το Κορδελιό και τις δυτικές συνοικίες μέχρι τη Χαλκιδική, την Ήπειρο, το Βόλο, το Ιόνιο, την Κρήτη… προτάσσουμε την αντίσταση στην καπιταλιστική ανάπτυξη.

Η αλλαγή στη διαχείριση των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων με την εκλογή της κυβέρνησης της ΝΔ από τη μία πλευρά επικυρώνει ότι το κράτος έχει συνέχεια και από την άλλη ανανεώνει την ένταση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών αφαίμαξης της κοινωνικής πλειοψηφίας, λεηλασίας του φυσικού περιβάλλοντος και περαιτέρω πρόσδεσης του ελληνικού κράτους στους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, καθώς και σε διακρατικούς στρατιωτικούς και ενεργειακούς άξονες που συγκεντρώνουν νέφη πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

Όσο θα παραμένουμε γονατιστοί και απογοητευμένοι, τόσο θα συνεχίζουν να μας φαίνονται μεγάλοι αυτοί που μας καταπιέζουν και μας εκμεταλλεύονται, οι ισχυροί και οι προνομιούχοι τους οποίους εξυπηρετεί η ταξική διάρθρωση του καπιταλιστικού συστήματος. Οργανωμένοι βάσει της κοινότητας των υλικών μας συμφερόντων, με όπλα μας την ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη, καλούμαστε να περάσουμε στην αντεπίθεση, για να διανοίξουμε συλλογικά τον δρόμο για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση.

Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο!

Όλοι και όλες στα αντικρατικά-αντικαπιταλιστικά μπλόκ των διαδηλώσεων ενάντια στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, 18:00 Καμάρα

Leave a Reply

Your email address will not be published.