Παρέμβαση στο σπίτι του μαφιόζου δήμαρχου Αχιλλέα Μπέου

Όταν η μαφία θεσμοθετείται, ο αγώνας ενάντια στην πολιτική τρομοκρατία είναι επιτακτική ανάγκη

Ίσως το πιο βάρβαρο δείγμα εκφυλισμού των ηθικών αξιών στη σημερινή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, είναι μια τοπική κοινωνία να έχει εναποθέσει τις ανάγκες της σε μια δράκα παρακρατικών μαφιόζων, θεσμοθετώντας τους ως πολιτικό προσωπικό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο λόγος για τον γνωστό και μη εξαιρετέο τοπικό άρχοντα του Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και για μερίδα της τοπικής κοινωνίας που νομιμοποιεί κοινωνικά την εδαφικοποίηση της θεσμικής τρομοκρατίας, με την επαν-εκλογή του.

Η παρουσία του Μπέου στην ζωή της κοινωνίας του Βόλου είναι συνιφασμένη με τη λαμογιά, τα σκάνδαλα και την τρομοκρατία, καθώς κατάφερε να φέρει ακόμα και το πολιτικό αξίωμα της τοπικής αυτοδιοίκησης στα μέτρα του, μετατρέποντας τον δήμο σε συμμορία και παραμάγαζο. Ο ίδιος αυτοσυστήνεται ως αύθαρτος τοπικός παράγοντας, αναπαράγοντας πως δεν είναι πολιτικός ανάμεσα σε ένα διεφθαρμένο σύστημα πολιτικής διαχείρισης. Έτσι κατάφερε, πιστός στο επιχειρηματικό του παρελθόν, να μετατρέψει τον δήμο σε μαγαζί της νύχτας, μοιράζοντας μεροκάματα για προστασίες και εργολαβίες.

Να θυμηθούμε την εμπλοκή του στα αθλητικά δρώμενα; Απειλές, εκβιασμοί, στημμένα παιχνίδια με όποιον ήρθε σε ρήξη με τη στρατηγική να θάβεται στη σιωπή. Ο ίδιος ακόμα και με ισόβια ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με τα ποδοσφαιρικά δρώμενα, δημιούργησε δική του ομάδα (χωρίς να φαίνεται επίσημα αυτός αλλά όλοι οι συνεργάτες του). Και έπειτα ήρθε μια νέα μεγαλύτερη επένδυση για τα εκλεκτά γούστα του επιχειρηματία Μπέου-η τοπική αυτοδιοίκηση του Βόλου. Και ακολούθησε η συντεταγμένη νόμιμη και παρακρατική τρομοκρατία απέναντι στην αγωνιζόμενη κοινωνία: με βιτρίνα την ανάπλαση της πόλης και τα έργα εξωραϊσμού ξεπλένονται οι εκβιασμοί, οι απειλές και οι ξυλοδαρμοί πολιτών που αντιδρούσαν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ (και το πρότερο σκάνδαλο της ΕΡΓΙΛ), οι απειλές και οι τραμπουκισμοί αγωνιστών από τις Σταγιάτες, οι απειλές για σύσταση «ομάδων αγανακτισμένων πολιτών» που θα περιφρουρούν τη δημόσια περιουσία και δε θα κάθονται όπως η αστυνομία (με τον Μπέο να δηλώνει χαρακτηριστικά πως …έχει καιρό να δώσει κανα χαστούκι), η πολιτική του πεζοδρομίου με «περιπολίες για άδειες» σε λαϊκές αγορές στα πρότυπα της Χρυσής Αυγής και άλλα πόσα αίσχη.

Φάκελος ΑΓΕΤ

Μέσα σε όλα μονοπωλεί εδώ και καιρό η υπόθεση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω της καύσης σκουπιδιών για παραγωγή ενέργειας από την μονάδα της ΑΓΕΤ. Το ζήτημα της ΑΓΕΤ έχει συσπειρώσει μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ενάντια στην χρόνια τώρα ενεργοβόρο λειτουργία του εργοστασίου. Η στάση του Δήμου που προεκλογικά συντασσόταν με την γραμμή εναντίωσης του μαζικού κινήματος αντίστασης συνοψίζεται στα λόγια του ίδιου του Μπέου, σε συνέντευξη σε τοπικό κανάλι πως …η ΑΓΕΤ θα καίει ότι γουστάρει. Η δημοτική αρχή έχει επιστρατεύσει κάθε νόμιμο αλλά και υπόγειο μέσο ενάντια στον αγώνα των κατοίκων. Πρόσληψη εταιρειών για μεθοδευμένες μετρήσεις ρύπανσης του αέρα (Envirometrics ΕΠΕ) ενάντια στα συντριπτικά ποσοστά εμφάνισης αρσενικού και άλλων βαρέων μετάλλων, μηνύσεις σε ενεργούς πολίτες της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών, ξυλοδαρμοί αγωνιστών από μπράβους κάτω από την υπόνοια οτι θα έγραφαν συνθήματα ενάντια στην ΑΓΕΤ είναι λίγα από τα τελευταία συμβάντα.

Ο Μπέος μπορεί να εκλέχτηκε «νόμιμα και πανηγυρικά» στις τελευταίες εκλογές όπως υποστηρίζει, αξίζει παρόλα αυτά να αντιληφθούμε πως με βάση τα ποσοστά αποχής (40%), ο Μπέος «εκπροσωπεί» το 33% των κατοίκων. Από αυτό ο καθένας μπορεί να κατανοήσει ξεκάθαρα πόσοι από αυτούς αποτελούν επιχειρηματίες, επιφανείς πολίτες ή απλά μεροκάματα στις υπηρεσίες του. Κοινώς μειοψηφίες αποτελούν αυτοί και τα σχέδιά τους απεναντι στη μαζική εναντίωση της αγωνιζόμενης κοινωνίας του Βόλου, στη λειτουργία της ΑΓΕΤ.

Με αφορμή την συνεχιζόμενη απόπειρα εκβιασμού και τρομοκρατίας όσων αντιστέκονται στην θεσμοθέτηση των μαφιόζικων πρακτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης, την Παρασκευή 11 Μάρτη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια, στο σπίτι του μαφιόζου Δήμαρχου Αχιλλέα Μπέου. Η αγωνιζόμενη κοινωνία του Βόλου δεν είναι μόνη. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο όλων μας.

Η εμπιστοσύνη στου Μπέου τη μαφία, είναι η βαρβαρότητα σε αυτή την κοινωνία

Θα μπλοκάρουμε το κοινωνικό και καπιταλιστικό έγκλημα της ΑΓΕΤ που υποβαθμίζει τις ζωές μας και καταστρέφει το περιβάλλον

Leave a Reply

Your email address will not be published.