Διεθνές 3μερο αλληλεγγύης στους απανταχού φυλακισμένους-Χαιρετισμός Τούρκων αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου

Χαιρετισμός του αγωνιστή του Λαϊκού Μετώπου Şadi Naci Özpolat (συνελήφθει μαζί με ακόμα 10 αγωνιστές-ριες του Λαϊκού Μετώπου κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επιχείρησης στα Σεπόλια στις 19 Μάρτη) κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από τις φυλακές Διαβατών στα πλαίσια του 3μέρου Διεθνούς αλληλεγγύης στους απανταχού φυλακισμένους. 

*

Χαιρετισμός του Νομικού Γραφείου του Λαού:

Χαιρετίζουμε τους φίλους και τους συντρόφους μας,

Πρώτα απ ‘όλα, χαιρετίζουμε αυτήν την εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ημέρας αλληλεγγύης προς τους πολιτικούς κρατουμένους, με όλη την αγάπη και το σεβασμό μας.

Αναμφίβολα, αυτό το γεγονός αποτελεί απαίτηση και συγκεκριμένη έκφραση της ανάγκης και του πνεύματος της διεθνούς αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Επειδή η πολιτική αιχμαλωσία είναι αποτέλεσμα αγώνα ενάντια στη φασιστική διακυβέρνηση, παντού από τις κυρίαρχες δυνάμεις, ενάντια στον ιμπεριαλισμό σε όλο τον κόσμο. Εκείνοι που φυλακίζονται σε αυτόν τον αγώνα, όπου κι αν βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, όποια γλώσσα και αν μιλούν, η πατρίδα τους είναι o κόσμος και η μητρική τους γλώσσα είναι o διεθνισμός.

Αυτή η κατάσταση απαιτεί από εμάς, ως αντιιμπεριαλιστές και αντιφασιστές, να δείξουμε αλληλεγγύη και να αγωνιστούμε για όλους τους πολιτικούς κρατούμενους που φυλακίζονται σε αυτόν τον αγώνα. Αυτός ο αγώνας είναι απαίτηση του διεθνισμού, του πνεύματος της διεθνούς αλληλεγγύης. Με άλλα λόγια, η διεθνής αλληλεγγύη δεν είναι επιλογή για εμάς, είναι φυσικό αποτέλεσμα του να είσαι αντιιμπεριαλιστής/αντιιμπεριαλίστρια, αντιφασίστρια/αντιφασίστας, είναι επιτακτική ανάγκη. Επειδή ο διεθνισμός είναι το πιο ισχυρό όπλο των λαών.

Είμαστε οι σύντροφοι/συντρόφισσες του διεθνούς επαναστάτη Τσε Γκεβάρα που είπε «Οπουδήποτε στον κόσμο, αμφιβάλλω για την ανθρωπότητα εκείνων που δεν νιώθουν το χαστούκι στο πρόσωπο κάποιου άλλου ». Οπουδήποτε στον κόσμο, η θέση μας είναι δίπλα σε ανθρώπους που διώκονται από τον κυρίαρχο. Παλεύουμε μαζί τους και γι ‘αυτούς/αυτές. Σήμερα υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που διώκονται, βασανίζονται, δολοφονούνται, φυλακίζονται. Επίσης, υπάρχουν χιλιάδες πολιτικοί κρατούμενοι/κρατούμενες σε όλο τον κόσμο που φυλακίζονται επειδή αντιστέκονται στην καταπίεση, την εκμετάλλευση και την αδικία του κυρίαρχου. Όλοι αυτοί είναι οι σύντροφοί/συντρόφισσές μας. Το πεπρωμένο και οι εχθροί μας είναι οι ίδιοι. Οι επαναστάτ(ρι)ες καλλιτέχνες Helin Bölek και İbrahim Gökçek, μέλη του Grup Yorum, που αντιστάθηκαν για να μπορούν να τραγουδούν τα τραγούδια τους ελεύθερα και ελεύθερα να κάνουν την τέχνη του λαού, και ο επαναστάτης φυλακισμένος Mustafa Koçak, ο οποίος αντιστάθηκε για το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη, ήταν μάρτυρες σε αυτόν τον αγώνα. Σήμερα, τέσσερις ακόμη επαναστάτες κρατούμενοι συνεχίζουν αυτόν τον αγώνα. Ο Ebru Timtik, ένας από τους δικηγόρους του γραφείου μας, βρίσκεται σε απεργία πείνας για 142 ημέρες και ο Aytaç Ünsal είναι για 118 ημέρες, για το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη. Άλλοι επαναστάτες κρατούμενοι οι Didem Akman και Özgür Karakaya βρίσκονται σε απεργία πείνας για 102 ημέρες. Τώρα είναι η ώρα να αναπτύξουμε τη διεθνή αλληλεγγύη και να αγωνιστούμε μαζί. Αντιστέκονται όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά και για όλους μας. Τα αιτήματά τους είναι ίδια με όλα τα δικά μας. Ας δείξουμε αλληλεγγύη σε αυτούς και να τους αφήσουμε να ζήσουν μαζί με τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ. ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ!

 ΝΟΜΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ / ΔΙΕΘΝΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ

Leave a Reply

Your email address will not be published.