Ανταπόκριση από τη συμμετοχή στη διαδήλωση ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ

Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουνίου, χιλιάδες διαδηλωτές απο την πόλη του Βόλου αλλά και από κοινότητες και εστίες αγώνα από διάφορα μέρη του ελλαδικού χώρου συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου με κατεύθυνση προς τη βιομηχανική μονάδα θανάτου της ΑΓΕΤ. Με δυναμικό παλμό η πορεία έφτασε έξω από το εργοστάσιο όπου και οι πρώτοι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές στο φυλάκιο της εισόδου. Από την πρώτη στιγμή οι μπάτσοι δείξαν τις προθέσεις τους. Μετά από ολιγόλεπτη ένταση και κάποια πρώτα δακρυγόνα, οι περιφρούρηση της διαδήλωσης συγκροτήθηκε ξανά μπλοκάροντας τις δυνάμεις καταστολής που προσπαθούσαν να διαλύσουν τη διαδήλωση.

Στήθηκε μικροφωνική κατά την οποία διαβάστηκαν τοποθετήσεις και ανακοινώσεις επιτροπών αγώνα, πολιτικών και κοινωνικών φορέων και οργανώσεων. Ιδιαίτερα ενθαρυντικοί ήταν οι χαιρετισμοί αγωνιστριών και αγωνιστών από μέτωπα αγώνα ενάντια στη λεηλασία της φύσης στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης όπως η επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγίας ενάντια στην εξόρυξη στις Σκουριές, η Δικτύωση Κινημάτων για Γη και Ελευθερία, η επιτροπή ενάντια στην καύση σκουπιδιών στην ΤΙΤΑΝ καθώς και αγωνιστές-ριες ενάντια στην κατασκευή αιολικών πάρκων στα Άγραφα.

Στο τέλος της διαδήλωσης οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν συντεταγμένα με χημικά και χειροβομβίδες κρότου διαλύοντας το σώμα, με αποτέλεσμα αρκετοί διαδηλωτές να έχουν εγκλωβιστεί στη θάλασσα.Ακολούθησαν συγκρούσεις καθόλη τη διάρκεια της οπισθοχώρησης της πορείας με του ς μπάτσους να ρίχνουν συνεχώς δακρυγόνα μέσα στον κόσμο. Αρκετός κόσμος τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να διακομιστεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα, ενώ οι μπάτσοι προχώρησαν και σε αρκετές προσαγωγές. Και ενώ η πορεία απομακρυνόταν από την ΑΓΕΤ φτάνοντας ξανά στο Νοσοκομείο, οι μπάτσοι επιτέθηκαν για δεύτερη φορά με χημικά (ρίχνοντας ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο) προχωρώντας σε νέες προσαγωγές. Ο κόσμος που είχε απομείνει έπειτα απο νέες συγκρούσεις κινήθηκε συγκροτημένα μέχρι τον θόλο, όπου και αποφασίστηκε νέα συγκέντρωση έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Στη ΓΑΔΜ ακολούθησε νέα επίθεση, αυτή τη φορά ακόμα πιο δολοφονική, με τους μπάτσους να κυνηγούν για αρκετή ώρα τους συγκεντρωμένους χτυπώντας όποιον έμενε πίσω. Αρκετοί ήταν αυτοί που μετέπειτα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα απο χτυπήματα.

Ο απολογισμός της ημέρας ήταν 7 προσαγωγές από τις οποίες 2 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, αρκετοί μπάτσοι τραυματίες ανάμεσά τους και ο αστυνομικός διευθυντής και ο υποδιευθυντής, μια δυναμική διαδήλωση η οποία δέχτηκε τη βίαιη καταστολή των ένστολων μαφιόζων του Μπέου και ένα διάχυτο μήνυμα ενότητας των κοινοτήτων αγώνα ενάντια στη λεηλασία της φύσης και την υποβάθμιση των ζωών μας. Αφήνοντας την πόλη του Βόλου, μια υπόσχεση πλανιέται στον βρώμικο αέρα: στον πόλεμο του κράτους, των τοπικών αρχών και των επενδυτών, οι κοινότητες αγώνα θα απαντήσουν με πόλεμο. Επόμενο ραντεβού αποτελεί η συγκέντρωση έξω απο την Περιφέρεια Λάρισας όπου και εξετάζεται η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή του εργοστασίου SRF καθώς και η κεντρική διαδήλωση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη με αφορμή το νέο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 20 Ιούνη στις 12:00 στην Καμάρα.

Αλληλεγγύη στους 2 συλληφθέντες της 13ης Ιούνη

Η καύση σκουπιδιών δεν είναι καινοτομία, είναι έγκλημα σε βάρος της φύσης και των ζωών μας

Αγώνας για ζωή, γη και ελευθερία

Leave a Reply

Your email address will not be published.