Παρέμβαση στο πολιτικό γραφείο της Άννας Ευθυμίου για το νομοσχέδιο καταστολής των διαδηλώσεων

Η κυβερνητική επίθεση με αφορμή την νεοφιλελεύθερη ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους κατά τα πρότυπα της Ευρώπης-Φρούριο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μέσα σε λίγους μήνες και με fast track διαδικασίες η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέρασε νομοσχέδια που αφορούν την περιστολή των εργατικών δικαιωμάτων, το ανθρωποκυνηγητό των μεταναστών και την ανάταση της επενδυτικής δραστηριότητας στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης.

Παράλληλα με την συνταγματική αναθεώρηση η ΝΔ όμως ανασυγκροτεί και τον μισθοφορικό στρατό κατοχής της δημοκρατίας. Νέες κατασταλτικές μονάδες αναλαμβάνουν Δράση, ενώ δαπανούνται εκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμό των μπάτσων. Με κεντρική στρατηγική το παλιό δόγμα μηδενικής ανοχής επιτίθενται με μένος σε διαδηλωτές και χώρους αντίστασης και αγώνα, χτυπούν, βασανίζουν, συλλαμβάνουν και φυλακίζουν όσους αντιστέκονται.

Η τελευταία πράξη οχύρωσης του κρατισμού απέναντι στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που ολοένα και πληθαίνουν είναι η ψήφιση, με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, του νέου νομοσχεδίου που αφορά τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων στα ευρωπαϊκά αντιτρομοκρατικά πρότυπα. Η νομική θωράκιση του κράτους αφορά την απαγόρευση των διαδηλώσεων όταν και όπου κρίνουν οι αρχές, καθώς θα απαιτείται επώνυμη άδεια. Παράλληλα θα συσταθεί αυτοτελής Υπηρεσία με τίτλο «Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας», υπαγόμενη απευθείας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που θα διαχειρίζεται τις παραμέτρους των διαδηλώσεων.

Την Κυριακή 12 Ιούλη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια στο πολιτκό γραφείο της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Άννας Ευθυμίου. Αν η αντίσταση στις μέρες μας είναι επιτακτικό καθήκον του κάθε αγωνιζόμενου-ης, η υπεράσπιση των χρόνια κεκτημένων δικαιωμάτων, για τα οποία κάποιοι αγωνίστηκαν μέχρι θανάτου, είναι μονόδρομος.

Η υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων θα περάσει από πάνω σας
Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες των διαδηλώσεων ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό και την καταστολή των διαδηλώσεων

Leave a Reply

Your email address will not be published.