Χαιρετισμός του ΕΣΔΑ στην εκδήλωση αλληλεγγύης στην κούρδικη αντίσταση

Χαιρετίζουμε την εκδήλωση καθώς και τις συντρόφισσες και τους συντρόφους για την στήριξη και παρουσία τους.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή γενικών ανακατατάξεων και συγκρούσεων. Στον ενοποιημένο σύγχρονο κόσμο η επανάσταση έχει επίσης παγκόσμιο χαρακτήρα. Τα μέτωπα σύγκρουσης πληθαίνουν διαρκώς παγκόσμια και οι επαναστάτες έχουν καθήκον να βρίσκονται παρόντες και να χαράζουν παραδείγματα και στρατηγικές για το μέλλον.

Όποιος αναγνωρίζει τον αγώνα στη Ροζάβα-Β.Α. Συρία και συνολικά στο Κουρδιστάν δεν μπορεί παρά να αναγνωρίζει παράλληλα και την αναγκαιότητα της επαναστατικής ένοπλης οργάνωσης και πάλης. Ως ΕΣΔΑ συνεχίζουμε να βρισκόμαστε εκεί ακριβώς πάνω σε αυτή τη βάση. Η έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη αποτελεί τον μόνο δρόμο σύνδεσης των επαναστατικών αγώνων παγκοσμίως και διαχρονικά στήριξης και μπολιάσματός τους.

Για εμάς, στον ελλαδικό χώρο η έμπρακτη διεθνιστική αλληλεγγύη στα εδάφη που πραγματώνονται οι σύγχρονες επαναστάσεις, μας ανοίγει δρόμο και ενισχύει το αναρχικό ελλαδικό κίνημα. Γιατί το εφοδιάζει με γνώσεις και εμπειρία απαραίτητα για την συνέχιση του αγώνα εδώ. Την ίδια στιγμή μας φέρνει σε επαφή με συντρόφους και κινήματα από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Μέχρι σήμερα πολλοί είναι αυτοί που πήραν τον δρόμο της επανάστασης στην Ροζάβα, άλλοι από αυτούς θυσιάστηκαν ως μάρτυρες άλλοι τραυματίστηκαν βαριά, άλλοι διώκονται ή φυλακίζονται στις χώρες τους. Τα ντόπια κινήματα δεν έχουν δείξει ανακλαστικά όχι μόνο να σταθούν δίπλα αλλά και να χρησιμοποιήσουν την προσφορά τους την ίδια στιγμή που ο ισλαμοφασισμός κατάφερε να δημιουργήσει το μεγαλύτερο σύγχρονο κίνημα διεθνιστών αντλώντας δύναμη, προβολή και συνέχεια.  Ακόμη περισσότερο η ιδεολογική σύγχυση που επικρατεί γύρω από την έννοια και την αυταξία της αλληλεγγύης όχι μόνο στερεί ευκαιρίες αλλά και αποκόπτει την υπόθεση από τα πραγματικά της νοήματα και επίδικα. Είναι επιτέλους καιρός να ξαναδώσουμε στις αρχές μας το πραγματικό τους νόημα…

Να στρατευτούμε με την επαναστατική υπόθεση

Νίκη στα όπλα της επανάστασης στη Ροζάβα-Β.Α. Συρία

Ζήτω ο επαναστατικός Διεθνισμός

17/7/20-Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.