Κατάληψη λέγεται και είναι απλό-Αυτοάνοσα/Συντρόφισσες-οι

Στο γυμναστήριο της Terra Incognita συναντιόμασταν τακτικά για να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις τεχνικές μας στα μαχητικά αθλήματα και την αυτοάμυνα. Οργανώσαμε τη ζωή μας στο γυμναστήριο όλες και όλοι μαζί, την προπόνηση με αλληλοσεβασμό και αλληλεγγύη απολαμβάνοντας τη χαρά του παιχνιδιού έξω από τις λογικές νικητή ηττημένου.

Οργανώσαμε τη ζωή μας στο γυμναστήριο με ισότητα, φροντίζοντας να μένουμε μακριά από σεξιστικές και ματσό συμπεριφορές που πολύ συχνά συναντάμε στα γυμναστήρια της γειτονιάς αλλά και παντού έξω από αυτά. Η ανάγκη μας ήταν και είναι να χτίσουμε την ατομική και συλλογική μας αυτοάμυνα απέναντι στη φασιστική απειλή και τα τάγματα εφόδου, στην κρατική βία και καταστολή, στον έλληνα λεβέντη που μας παρενοχλεί.

Ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, μονοπάτι για καριέρα, ούτε το χτίσιμο του εμπορεύσιμου σώματος που φιγουράρει στις βιτρίνες των γυμναστηρίων και τα beach bar. Ο δικός μας αθλητισμός χωράει όλα τα σώματα, όλα τα φύλα, όλες τις φυλές. Είναι μοίρασμα και επικοινωνία, σώμα και μυαλό, δεν πουλιέται και δεν αγοράζεται.

Επίλογος δεν υπάρχει…

Το έχουμε ξαναπεί. Οι καταλήψεις δεν είναι τα ντουβάρια αλλά οι σχέσεις που δημιουργούμε μέσα σε αυτές, σχέσεις ζωής και αλληλεγγύης. Είναι οι δικές μας στιγμές αντίστασης μέσα στον εντεινόμενο κανιβαλισμό. Δεν τις χρησιμοποιούμε ούτε ως καβάτζα ούτε ως καταφύγια, μέσα από αυτές μπορούμε και εφορμούμε για να πραγματώσουμε τα προτάγματα μας. Είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αγώνα για τη κοινωνική επανάσταση και την αναρχία. Δε διανοούμαστε ότι θα παραδώσουμε αμαχητί όλα αυτά που κατακτήσαμε χρόνια τώρα με αγώνες, με κόπους και απώλειες. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τον αγώνα μας για ζωή. Όσο κι αν μας χτυπάνε τόσο θα ξεφυτρώνουμε ακόμη περισσότερες/οι για να απαντάμε στη καταστολή. Όσες καταλήψεις και να εκκενώσουν τόσο θα συσπειρωνόμαστε για να καταλάβουμε άλλες τόσες. Δε μπορούν να μας τελειώσουν έτσι απλά.

Η Terra Incognita για πάντα κατάληψη θα μείνει

Ούτε βήμα πίσω

Leave a Reply

Your email address will not be published.