Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους 51 συλληφθέντες της αντιφασιστικής παρέμβασης στην Παραλία Θεσ/νίκης

Το βράδυ της Τετάρτης 16/9, αντιφασίστες και αντιφασίστριες πραγματοποίησαν παρέμβαση στην παραλία Θεσ/νίκης, κατά την οποία σβήστηκαν φασιστικά συνθήματα και προπαγανδίστηκε η πορεία για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Το σώμα των αντιφασιστών/ριών περικυκλώθηκε από μπάτσους όλων των ειδών, οι οποίοι επιδίωξαν να τους κάνουν έλεγχο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και να δεχτούν επίθεση. Δύο εξ αυτών κατέληξαν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι/ες συνελήφθησαν.

Την επόμενη μέρα πέρασαν από αυτόφωρη διαδικασία, όπου τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες: διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορία, παράβαση της νομοθεσίας περί δημόσιων συναθροίσεων καθώς και φθορά αρχαιοτήτων η οποία μετατράπηκε σε κακούργημα. Από τη σύλληψή τους και μετά, οι μπάτσοι  εκδικούνται τους συλληφθέντες αφού δεν τους παρείχαν τροφή, νερό και μην επιτρέποντας στους συγγενείς τους να μπούνε στα δικαστήρια. Αφού πέρασαν από εισαγγελέα και ανακριτή δόθηκε εντολή να κρατηθούνε όλοι/ες και να παραπεμφθούν, οι 35 την Παρασκευή και οι υπόλοιποι 16 τη Κυριακή.

Για άλλη μια φορά φανερώνεται η αγαστή συνεργασία μπάτσων και φασιστών, καθώς κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης του Κασιδιάρη την ημέρα της ΔΕΘ, άφησαν ανενόχλητους τους φασίστες να “διακοσμούν” τους τοίχους με σβάστικες και διάλεξαν να επιτεθούν σε αντιφασίστες/ριες δύο ημέρες πριν την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Την ώρα που το δικαστήριο των φασιστών φτάνει στο τέλος του η αστική δικαιοσύνη ξεπλένει τους δολοφόνους και ο κόσμος που αγωνίζεται ενάντια στον θάνατο φορτώνεται με κατηγορίες και περιοριστικά μέτρα. Για πολλοστή φορά φανερώνεται η εκδικητικότητα του κράτους απέναντι σε όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στον φασισμό και την εκμετάλλευση για έναν κόσμο ελεύθερο και ανεξούσιο.

Αλληλεγγύη στους 51 συλληφθέντες της αντιφασιστικής παρέμβασης

Συγκεντρώσεις στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης

Παρασκευή 18/9 στις 10:00

Κυριακή 20/9 στις 09:00

Leave a Reply

Your email address will not be published.