Παρέμβαση στο ελληνο-αμερικανικό επιμελητήριο

Ο αγωνιστής Δ. Κουφοντίνας από τις 8/1 έχει βάλει φραγμό το ίδιο του το σώμα, πραγματοποιώντας απεργία πείνας απέναντι στο εκδικητικό καθεστώς εξαίρεσης που του επιφυλάσσει το ελληνικό κράτος όσο παραμένει κρατούμενος.

Η τελευταία πράξη ρεβανσισμού της κυβέρνησης απέναντι στον πολιτικό κρατούμενο, είναι όχι απλά η διατύπωση φωτογραφικού νόμου για την μεταφορά του από τις αγροτικές φυλακές όπου κρατούνταν, αλλά και η μή τήρησή του. Ο Δ. Κουφοντίνας διεκδικεί πραγματοποιώντας ήδη εδώ και 15 μέρες απεργία πείνας, την μεταγωγή του, όπως προβλέπεται, στις φυλακές Κορυδαλλού από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς απομόνωσης, υπό 24ωρη ηλεκτρονική επιτήρηση.

Τα τελευταία χρόνια, και όσο το ελληνικό κράτος εξαντλεί την εκδικητικότηα του στο πρόσωπο του Κουφοντίνα αφαιρώντας του κάθε πιθανό δικαίωμα που αφορά τις συνθήκες κράτησής του και την έκτιση της ποινής του, το κράτος των ΗΠΑ φροντίζει να παρεμβαίνει συνεπικουρικά με τακτικές ανακοινώσεις του State Department και δηλώσεις των πρεσβευτών τους στην Ελλάδα, απαιτώντας την επιβολή όλο και σκληρότερης μεταχείρισης του αγωνιστή.

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ εμφανίζεται αμείλικτη μπροστά στην μη-τήρηση του νόμου που η ίδια ψήφισε, την ίδια στιγμή που τα καθεστωτικά ΜΜΕ αποσιωπούν τον αγώνα του πολιτικού κρατουμένου με σκοπό να τον αποδυναμώσουν, 25 σύντροφοι/σες, το πρωί της Παρασκευής 22/1 πραγματοποίησαν παρέμβαση έξω από το ελληνο-αμερικανικό επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη ως ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, αναρτώντας πανό, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤHΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΩΓH ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚEΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟY

Συντονισμός συλλογικοτήτων για την αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

υ.γ. Και ενώ η ανυπαρξία μέτρων υγειονομικής προστασίας και ο συνωστισμός συνεχίζουν να επιβάλλονται για τους εργαζομένους εν μέσω πανδημίας, και ενώ οι μετακινήσεις στην πόλη επιτρέπονται για όσους προτίθενται να καταναλώσουν, γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρη η προσχηματική εκμετάλλευση του lockdown για την αναβάθμιση της καταστολής. Στα πλαίσια αυτής της τακτικής, ισχυρές δυνάμεις των μπάτσων που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή της παρέμβασης, καταδίωξαν συντρόφους/ισες κατά την αποχώρηση τους, πραγματοποίησαν ελέγχους και επέβαλαν 2 πρόστιμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.