Πορεία γειτονιάς στην Τούμπα ενάντια στις επαναπροωθήσεις μεταναστ(ρι)ών

Το Σάββατο 30 Γενάρη πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στις επαναπροωθήσεις, καλεσμένη από Stop war on migrants και πλαισιωμένη από συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης.

Η δράση αυτή εντάχθηκε στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσεων αλληλεγγύης για τους μετανάστες και τις μετανάστριες, με αντίστοιχες συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Λέσβο και τα Χανιά. Για τον κόσμο που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Για τους μετανάστες και τις μετανάστριες που αναζητούν μια καλύτερη ζωή διασχίζοντας σύνορα και φράχτες. Για την καθεμία που βλέπει την εαυτή της ενάντια σε ένα κράτος που θέλει να μας εξοντώσει.

Ιδανική η συγκυρία για την κυβέρνηση να θεσπίζει νόμους και να δρα ανεξέλεγκτα, με σκοπό τον εκτοπισμό όσων περισσεύουν.Από τις παράνομες επαναπροωθήσεις μέχρι τις δολοφονικές επιχειρήσει στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου βλέπουμε ένα κράτος αδίστακτο να επιβάλλεται σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους, καταπατώντας κάθε τους δικαίωμα. Καθημερινά δεχόμαστε μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν σε μια νύχτα στην Τουρκία, πριν καν προλάβουν να αιτηθούν άσυλο ή ακόμα και όταν κατέχουν τα απαραίτητα χαρτιά για την παραμονή τους στην Ελλάδα. Εκμεταλλευόμενο την καραντίνα και με χουντικό έλεγχο στα αστικά κέντρα, χρησιμοποιώντας ως βάση το καμπ των Διαβατών, το ελληνικό κράτος απαγάγει μετανάστες και τους στέλνει στα κέντρα κράτησης ή και απευθείας στην Τουρκία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

Leave a Reply

Your email address will not be published.