Παρέμβαση σε υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ για τις τελευταίες εργοδοτικές δολοφονίες

Την Παρασκευή 16 Απριλίου η ΔΕΗ ανακοινώνει μία διπλή εργατική δολοφονία στην μονάδα του Αγίου Δημητρίου κάτω από αδιεκρύνιστες συνθήκες, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ακόμα 3 εργάτες βρίσκουν τραγικό θάνατο σε μονάδα στην Εύβοια. Την ίδια μέρα, ο κ. Σκρέκας στέλνει με θράσος τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των 2 εργαζομένων. Καμία περιγραφή ή ανάλυση δεν αρκεί για να καλύψει την βαρβαρότητα αυτών των μονάδων τόσο προς τον φυσικό κόσμο, όσο και ως προς τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων. Η ΔΕΗ, ενίοτε, ανακοινώνει θανάτους εργατριών ξεπουλώντας ζωές στο βωμό του χρήματος και της απληστίας ως ένα καθημερινό γεγονός και συνεχίζει απτόητη στην μη αναστρέψιμη καταστροφή του περιβάλλοντος και την ανακύκλωση εργατικών χεριών. Οι συνθήκες που επιβάλλονται από την επιχείρηση έχουν δημιουργήσει ένα ζοφερό τοπίο, μία κηλίδα ντροπής για την υγεία των ανθρώπινων και μη οργανισμών και καθρεφτίζουν, παράλληλα, τον θάνατο του φυσικού κόσμου.

Το βράδυ της Τετάρτης 19 Μάη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με μπογιές και τρικάκια σε υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ, στην οδό Αρμενοπούλου στο κέντρο της πόλης. Οι κρατικές δολοφονίες σαν αυτές, πόσο μάλλον όταν συμβαίνουν σε εργασιακά κάτεργα που υπηρετούν την ιδιωτικοποιημένη και εκβιομηχανοποιημένη πραγματικότητα θα μας βρίσκουν για πάντα γεμάτες οργή.  Όλο αυτό το διάστημα έχουμε διαλέξει συνειδητά την πλευρά του οδοφράγματος στην οποία θέλουμε να βρισκόμαστε. Για ακόμα μία φορά, και για όσες ακόμα χρειαστεί, δηλώνουμε ξεκάθαρα πως καμία δολοφονία δε θα μείνει ατιμώρητη.

Απέναντι στο μόνιμο πλέον καθεστώς εκτάκτου ανάγκης που τείνει να εδραιωθεί και την νέα κανονικότητα που έρχεται μέσα από αντιδραστικούς νόμους όπως το πρόσφατο αντεργατικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί προς ψήφιση, οφείλουμε να βγούμε στο δρόμο. Να δείξουμε δυναμικά ότι η αλληλεγγύη και η αντίσταση στη νεοφιλελεύθερη ανασυγκρότηση του καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού δεν είναι λέξεις αόριστες και ανύπαρκτες, αλλά το παρόν και το μέλλον του αγώνα για ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία.

Το επόμενο διάστημα η θέση μας είναι στους δρόμους για να υπερασπιστούμε όσα κερδήθηκαν με αίμα και αγώνες. Με διαδηλώσεις, παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας, απεργίες, μπλοκάρισμα της παραγωγής και συγκρούσεις να υπερασπιστούμε την ιστορία μας απέναντι στα σχέδια του κράτους και των αφεντικών. Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο θα ανατραπεί στα οδοφράγματα.

Εκδίκηση για κάθε νεκρό εργάτη και εργάτρια

Αντίσταση στην επενδυτική πολιτική που ρημάζει τη φύση και τις ζωές μας

Συγκέντρωση για την υπεράσπιση των ταξικών αντιστάσεων και ελευθεριών

Κυριακή 23 Μάη 12:00 Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.