Αντιφασιστική συγκέντρωση

Τις τελευταίες δυο εβδομάδες φασίστες επιτέθηκαν σε φοιτητές/φοιτήτριες και αγωνιστές/αγωνίστριες του αντικαπιταλιστικού κινήματος στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Οι πρώτες φασιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου παλαιότερα είχαν πραγματοποιηθεί καταλήψεις με εθνικιστικό πρόσημο στα πλαίσια του γενικότερου εθνικιστικού παροξυσμού που είχε ανακινήσει το μακεδονικό.

Καμία φασιστική κίνηση δεν έμεινε, όμως, αναπάντητη. Πλήθος κόσμου πλαισίωσε επί μέρες τις αντιφασιστικές δράσεις, τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις στα δυτικά. Μάλιστα, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν απρόκλητα στην αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2/10, συλλαμβάνοντας δύο συντρόφους, προστατεύοντας έτσι την συγκέντρωση 50 φασιστών του Ιερού Λόχου.

Διαπιστώνουμε ήδη την προσπάθεια δημόσιας επανεμφάνισης των φασιστικών και παρακρατικών δυνάμεων, την απόπειρα στρατολόγησης και ένταξης νέων μελών στις τάξεις τους. Η συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Τώρα, στην αρχή της προσπάθειας για την εκ νέου ανάπτυξη του φασιστικού κτήνους, πρέπει το αντιφασιστικό κίνημα να δράσει οργανωμένα, συσπειρωμένα και μαχητικά, για να στείλουμε τους φασίστες πίσω στις τρύπες τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ από τη μια προσπαθεί να ενισχύσει τη θεωρία των δύο άκρων στον δημόσιο λόγο, ξεπλένοντας πολιτικά τον φασισμό, από την άλλη οι δυνάμεις καταστολής κατ’ εντολή της κυβέρνησης επικουρούν το έργο των φασιστών παρέχοντάς τους κάλυψη και υποστήριξη. Καμία απόφαση της αστικής δικαιοσύνης δε σηματοδοτεί το τέλος του φασισμού. Ο φασισμός είναι αντεπαναστατικό εργαλείο της αστικής τάξης. Αυτήν τη στιγμή επιχειρεί να κερδίσει έδαφος κοινωνικά, για να καταστεί αντίπαλο δέος απέναντι στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες των από τα κάτω, για να αποτελέσει αρωγό στην εντεινόμενη κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Τον φασισμό έχουν ιστορικό χρέος και ταξικό συμφέρον να τον τσακίσουν όσοι βρίσκονται στη βάση της κοινωνικής και ταξικής πυραμίδας. Μόνο οι καταπιεσμένοι και εκμεταλλευόμενοι δύνανται να συντρίψουν τον φασισμό στον αγώνα τους για την επαναστατική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα διέπεται από σχέσεις ελευθερίας, ισότητας, αμοιβαιότητας, αλληλεγγύης, από αυτοδιαχείριση της οικονομικής ζωής και των κοινωνικών υποθέσεων.

Οφείλουμε, λοιπόν, να σταθούμε ανάχωμα στην ανάπτυξη της φασιστικής απειλής. Στους χώρους εργασίας, τις γειτονιές, τα σχολεία, τις σχολές και τους δρόμους να τσακίσουμε τους φασίστες. Να εμποδίσουμε κάθε φασιστική κινητοποίηση στον δρόμο, όπως την επιχειρούμενη συγκέντρωση την Κυριακή 10/10 που καλείται από τους φασίστες του Ιερού Λόχου.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΗ, 17:30 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

κάλεσμα :

  • Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά
  • Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
  • Ανοιχτή συνέλευση δυτικών συνοικιών
  • Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο
  • Κατάληψη Terra Incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.