(2011-02) Κείμενο για την επίθεση στο στέκι σφεντόνα

ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΓΚΛΟΠ ΤΟΥ ΜΠΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΜΒΕΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Σάββατο 05/02/2011 στις 5:00 το πρωί ισχυρός εκρηκτικός δολοφονικός μηχανισμός εξερράγη έξω από το στέκι «σφεντόνα» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ο δεύτερος στον ίδιο χώρο (πρώτος το καλοκαίρι 2008) και τρίτος ολόιδιος σε στέκι (προηγούμενος στο στέκι  buena ventura επίσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης).

Το χτύπημα αυτό που στόχευσε και γάζωσε μια ολόκληρη γειτονιά και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα και για το οποίο οι γνωστοί παπαγάλοι-τηλεμαϊντανοί δεν είπαν λέξη είναι η επικεφαλίδα σε μία σειρά επιθέσεων από την πλευρά του κράτους και της αστυνομίας με την βοήθεια παρακρατικών καθαρμάτων, που αναλαμβάνουν να κάνουν τη βρομοδουλειά.

Το τελευταίο διάστημα εξαιτίας και της κρίσης, όλο και περισσότερος κόσμος αρχίζει να οργανώνεται από τα κάτω και να διεκδικεί αυτά που του έχουν κλέψει. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Από τις αρνήσεις πληρωμών στα διόδια και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τις γενικές απεργίες και τις συγκρούσεις έξω από την βουλή, τις καταλήψεις και τα μπλοκαρίσματα παραγωγής, τα οδοφράγματα και οι συγκρούσεις των κατοίκων στην Κερατέα και την Λευκίμη ενάντια στην κατασκευή χυτά, μέχρι τους αγώνες των μεταναστών και την απεργία πείνας 300 εξ’αυτών. Είναι αυτή η άρνηση, η ανυπακοή και η αντίσταση που έρχεται από τα κάτω, που κάνει τους κρατικούς μηχανισμούς να καταφεύγουν σε αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά, να σκορπίζουν τρόμο. Γι’ αυτό και το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους για το ποίοι βρίσκονται πίσω από τέτοιες ενέργειες. Ποιες στοχεύσεις εξυπηρετούν οι επαναλαμβανόμενες εμπρηστικές επιθέσεις στο στέκι δυτικών συνοικιών, οι επαναλαμβανόμενες εμπρηστικές επιθέσεις στο radio revolt, οι επαναλαμβανόμενες έφοδοι και οι γενικευμένες πολυήμερες παρακολουθήσεις που πραγματοποιούνται σε σπίτια και σε στέκια, το φόρτωμα κατηγοριών και οι διώξεις με βάση το φρόνημα και τις ιδέες για την στοχοποίηση ανθρώπων και χώρων, οι προφυλακίσεις με ανύπαρκτα στοιχεία, ο βομβαρδισμός των πορειών με τόνους χημικά και το ξυλοφόρτωμα απεργών και αλληλέγγυων σε κάθε πορεία, οι μαζικές συλλήψεις και προσαγωγές, η μετατροπή του κέντρου της πόλης σε στρατοκρατούμενη περιοχή με τους πραίτορες των ματ και των Δίας να βρίσκονται παντού με το χέρι στην σκανδάλη.

Μία αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν θα μας δείξει πως τέτοιες ενέργειες μόνο το κράτος και οι υπηρεσίες του μπορούν και συμφέρει να κάνουν. Όπως και τώρα έτσι και τις δύο προηγούμενες  και δολοφονικές βόμβες σε χώρους αγωνιζόμενων ανθρώπων μόνο πράκτορες της κρατικής ασφάλειας Θεσσαλονίκης μπορούν να βάζουν. Οι καλά εκπαιδευμένοι και ακριβοπληρωμένοι στρατιώτες της «αντί»τρομοκρατικής υπηρεσίας που σκάσανε πρώτοι για να συλλέξουν τα υπολείμματα από τον μηχανισμό τους και που ξημεροβραδιάζονται έξω από τα στέκια, τις καταλήψεις, τους χώρους εργασίας και τα σπίτια μας ξέρουν πολύ καλά τι έγινε το πρωί του Σαββάτου έξω από το στέκι σφεντόνα.

Τα γεγονότα είναι πολλά και όχι μόνο τοπικά. Δεν ξεχνάμε την δολοφονική ρήψη χειροβομβίδας στο στέκι μεταναστών στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2008, τα δολοφονικά πογκρόμ των έμμισθων νοσταλγών του Χίτλερ στον Αγ. Παντελεήμονα και στις  πλατείες της Αθήνας, τις δολοφονικές επελάσεις των ομάδων Δίας και Ζήτα εναντίον ολόκληρων μπλοκ σε πορείες και τις μηχανοκίνητες παρελάσεις σε δρόμους και πλατείες με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μιας 7χρονης στο Μενίδι από έναν τέτοιο ένστολο δολοφόνο, τους εμπρησμούς σε σπίτια μεταναστών, τις σφαίρες από το όπλο του φασίστα και γνωστού αφεντικού της πόλης της Ηγουμενίτσας το Νοέμβριο του 2010 εναντίον μεταναστών.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε όμως σε όλους αυτούς τους κρατικούς υπηρέτες ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και τίποτα δεν μένει αναπάντητο. Θυμίζουμε στους επίδοξους Γκοτζαμάνηδες και Καλαμπόκες ότι παίζουν με την φωτιά που μόνοι τους ανάψανε.

Δυστυχώς για αυτούς, αν νομίζουν ότι θα σταματήσουν την οργή μας και θα κάμψουν την αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζόμενων ανθρώπων τρομοκρατώντας τους με τέτοιου είδους ενέργειες είναι βαθιά γελασμένοι.

Δεν επιτρέψαμε και δεν σκοπεύουμε να το κάνουμε τώρα, σε υπαλλήλους, πράκτορες, κάθε  λογής ρουφιάνους και νοσταλγούς της Γκεστάπο και των ταγμάτων εφόδου της δημοκρατίας να βάλουν χέρι στις ζωές μας .

Ο δρόμος για την κοινωνική απελευθέρωση θα περάσει από πάνω τους.

Φλεβάρης 2011

Κατάληψη terra incognita

Leave a Reply

Your email address will not be published.