Aλληλεγγύη στην κατάληψη Villa amalias!

Σήμερα το πρωί, στις 20 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7το πρωί αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν στην ιστορική κατάληψη Villa Amalias που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών  Αχαρνών και Χέυδεν, στην Αθήνα. Η εισβολή έγινε έπειτα από εντολή εισαγγελέα και με πρόσχημα κάποια ‘’ανώνυμη καταγγελία’’.  Οι μπάτσοι προσήγαγαν 8 άτομα, τα οποία βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο χώρο της κατάληψης. Στην συνέχεια σύντροφοι οι οποίοι κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο με σκοπό να παρέμβουν για την εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη, απωθήθηκαν και προσήχθησαν και αυτοί μετά από επέμβαση των μπάτσων στο δημαρχείο. Λίγο αργότερα αφέθηκαν. Η επιχείρηση όπως ήταν αναμενόμενο δε σταμάτησε εκεί.  Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, φορτηγό του δήμου σταμάτησε έξω από την κατάληψη και σε συνεργασία με την αστυνομία κατάσχεσαν όσα αντικείμενα βρίσκονταν μέσα. Τα αντανακλαστικά των αλληλέγγυων λειτούργησαν πολύ γρήγορα καθώς άμεσα συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο της κατάληψης, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να κατευθύνονται προς το δημοτικό συμβούλιο.

 

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την επιβολή βάναυσων οικονομικών και κατασταλτικών μέτρων, την καταλήστευση και το ξεπούλημα των ζωών μας. Στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, φασιστικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές, τρομοκρατία στις δουλειές. Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις από την πλευρά του κράτους σε όσα κομμάτια αγωνίζονται, σε όσους χώρους παραμένουν ζωντανούς, σε όσα ριζοσπαστικά ρεύματα πάνε κόντρα στη βαρβαρότητα της εποχής, έχουν ως αποτέλεσμα τις εκκενώσεις καταλήψεων, τις συλλήψεις αγωνιστών, ξυλοδαρμούς και βασανισμούς σε αστυνομικά τμήματα.

 

Από τη μεριά μας ως αναρχικοί και κοινωνικοί αγωνιστές, δηλώνουμε ότι  δεν θα σταματήσουμε ποτέ να στηρίζουμε και να δείχνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους συλλογικούς αγώνες και στις οριζόντιες διαδικασίες.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να δημιουργούμε δομές αντίστασης στο υπάρχον.

Δε θα σταματήσουμε ποτέ να απελευθερώνουμε και να ζωντανεύουμε κτίρια που στεγάζουν κοινωνικούς αγώνες και δομές αλληλεγγύης.

 

H villa amalias είναι δικό μας κομμάτι, και θα παραμείνει ζωντανή εκεί που όλα συνεχίζονται…

 

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ VILLA AMALIAS

AΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Leave a Reply

Your email address will not be published.