ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Στις 6/4/2013, στη φυλακή Χαλκίδας οπου είμαι κρατούμενος, με αφορμή την ανευρεση ενός κινητού τηλεφώνου, βρέθηκα υπό καθεστώς έρευνας, περικυκλωμένος στο κελί μου από 18 ! ανθρωποφύλακες – μαλιστα οι μισοί από αυτούς παριστάνανε του ασφαλιτες με σκοπό να με τρομοκρατήσουν παρουσιάζοντας σε μένα το σενάριο πως έχει κινητοποιηθεί ακόμη και η ασφάλεια της Χαλκίδας για τον τυπικό ελεγχό μου !, ενώ ήταν πλήρως αναγνωρίσιμοι απο μένα ως υπάλληλοι της φυλακής,- και εν συνεχεία οδηγήθηκα σε καθεστώς απομόνωσης – και χωρίς αντιστοιχη απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακης – μέχρι και τη στιγμή που γράφεται το κείμενο αυτό. Η απόφαση του Συμβουλίου που έκρινε πως τέλεσα πειθαρχικό παράπτωμα, επέβαλέ τη μεταγωγή μου σε άλλη φυλακή παρ΄όλο αυτό όμως, συνεχίζω να βρίσκομαι στο πειθαρχείο της φυλακής και δε μου επιτρέπεται να επιστρέψω στο κελί μου μέχρι τη μεταφορά μου. Σε ενδειξη αλληλεγγύης για τη διακριτική μεταχειρησή μου, συγκελίτης μου που διαμαρτυρήθηκε για την ειδική αυτή συμπεριφορά απεναντί μου, υπέστη και ο ίδιος τις ίδιες πειθαρχικές κυρώσεις και βρίσκεται μαζί μου στο κελί περιορισμού.

Ο γνωστός απο παλαιότερες περιπτώσεις βασανιστής – παλιό ρόπαλο – αρχιφύλακας της φυλακής Χαλκίδας εν ονόματι Τάσος Ξύδης, έχει λειτουργήσει καταλυτικά στη συνολική διωξή μου επικαλούμενος την κινηματική δράση μου στη φυλακή, την επικοινωνία μου με τον έξω κόσμο και την επιλογή μου να μην υποτάσσομαι σε κανέναν από δαύτους. Είναι δυστηχώς πραγματικότητα πως η κεντρική επιδιωξή τους, είναι να επιβάλλουν την προσωπική τους εξουσία στο σύνολο των κρατουμένων, φτιάχνοντας τους κανόνες και τους ρόλους του καθενός.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρω διότι είναι σημαντικό να περιγράψω ό,τι μου συνέβη, όχι γιατί επιδιώκω την θυματοποιησή μου και να αναδείξω κάποια διαφορετικότητα αλλά γιατί τέτοιου είδους κινήσεις εκτελούνται στο πλαίσιο της νέας ακόμη πιο ακραίας και φασιστικής πολιτικής που έρχεται να επιβληθεί στις φυλακές καθιστώντας τους κρατούμενους και πόσο μάλλον τους αντιστεκόμενους, πειράματα του νεου ολοκληρωτισμού και των αντανακλαστικών της κοινωνίας, προκειμένου να εξαπλώσουν τις τακτικές αυτές και εκτός των τοιχών. Οι εκαμίτες φαινεται πως απολαμβάνουν ήδη την ασυλία, ξετρυπώνουνε σε όλες τις φυλακές και εμφανίζονται ως νέου τύπου σούπερ ανθρωποφύλακες!, βασανίζουν καθημερινα φυλακισμένους και εισέρχονται στα κελιά τους με προσχηματικές δικαιολογίες, παιζοντας και αυτοί το ρόλο τους σαν πιστά σκυλιά των αφεντικών τους, οι ψευδέστατες δικαιολογίες περι αποδράσεων και ανασφάλειας είναι μια ακόμα αφορμή στα βρώμικα σχέδια τους και στην καθολική εξαπλωσή τους.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΓΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Ηλίας Καραντουμάν,

κρατούμενος εν αναμονή μεταγωγής

Φυλακή Χαλκίδας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

css.php