Νέα εκδικητική αντιμετώπιση της φυλακής εις βάρος του αγωνιστή Ηλία Καραντουμάν

Σήμερα 30-01-2014 και έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον αγωνιστή κρατούμενο Ηλία Καραντουμάν ενημερωθήκαμε ότι η εισαγγελέας των φυλακών Κέρκυρας αρνήθηκε να του χορηγήσει την προβλεπόμενη άδεια. Η αιτιολόγηση είναι ο Ηλίας είναι ύποπτος φυγής, σύμφωνα με έγγραφο της ασφάλειας αττικής που από παρακολουθήσεις στην προηγούμενη άδεια υποστηρίζει πως είχε συνεχείς επαφές με αναρχικούς.

Ο Ηλίας είναι ο μόνος στον οποίο αρνήθηκαν να δώσουν άδεια σήμερα καθώς 20 κρατούμενοι χορηγήθηκαν κανονικά πριν από αυτόν. Και αυτό είναι απλά μια συνέχεια των αντιποίνων του κράτους και των μπάτσων απέναντι στην αδιάλλακτη και αγωνιστική του στάση μέσα στις φυλακές τα τελευταία 9 χρόνια.

Ναι λοιπόν, ο Ηλίας είχε συνεχείς επαφές με αναρχικούς, συνεχή παρουσία σε αυτοοργανωμένους χώρους τις ημέρες των αδειών, συνεχή παρουσία σε δράσεις αλληλεγγύης και πολύ πριν από, αυτό συνεχή επικοινωνία και επαφή με αναρχικούς εντός και εκτός των τειχών και όσο είναι έγκλειστος τα τελευταία χρόνια.

Τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει ένας νέος κύκλος τρομοκρατικών επιχειρήσεων με αφορμή-πρόσχημα την φυγή του Χ. Ξηρού. Έφοδοι σε σπίτια καθημερινά και συλλήψεις από τη μια και εκδικητικές αντιμετωπίσεις σε αγωνιστές κρατούμενους στο ζήτημα των αδειών από την άλλη.
Λίγα μόνο παραδείγματα αποτελούν οι συνεχιζόμενες διώξεις του συντρόφου Κ. Σακκά, και τώρα η άρνηση χορήγηση άδειας τόσο στον Ηλία όσο και στον Σπύρο Στρατούλη (που έπειτα απο απεργία πείνας 60 ημερών κατάφερε να απαλλαγεί μερικώς απο το κατηγορητήριο που του στερούσε τις άδειες).

Εμείς από την πλευρά μας το μόνο που έχουμε να ξαναπούμε είναι πως η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Καμία ανοχή στην κρατική τρομοκρατία.
Το χτύπημα σε έναν απο μας είναι χτύπημα σε όλους μας, και ως τέτοιο οφείλει να απαντηθεί.

30-1-2014
Κατάληψη Terra Incognita
Θεσσαλονίκη

Leave a Reply

Your email address will not be published.